7 intrări

Articole pe această temă:

53 de definiții (cel mult 20 afișate)

arată toate definițiile


Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

patúl, s.n. – v. pătul („podină”).

ceat-pat av vz ceac-pac

PAT1, paturi, s. n. 1. Piesă de mobilier, prevăzută de obicei cu somieră sau cu saltea; p. ext. mobila împreună cu lenjeria, cu așternutul respectiv; așternut, culcuș; crivat. ◊ Expr. A face patul = a) a pune așternutul pe pat pentru dormit; b) a strânge așternutul de pe pat. A strânge patul = a strânge, a aduna așternutul în care s-a dormit. A cădea bolnav la pat = a se îmbolnăvi (grav). A fi pe patul de moarte (sau pe patul morții) = a fi pe punctul de a muri, a fi în agonie, în comă. A muri în patul său = a muri în casa sa, a nu muri între străini. A boli în pat = a zăcea greu bolnav. A părăsi patul = a se face sănătos după o boală grea; a se restabili. 2. (Pop.) Targă, năsălie. 3. (Pop.) Răsadniță. 4. Parte a unei instalații sau a unui sistem tehnic cu fața superioară plană și aproximativ orizontală, pe care se reazemă (și alunecă) materiale sau anumite părți ale instalației sau ale sistemului tehnic. 5. Partea de lemn a puștii (sau a pistolului), pe care sunt fixate mecanismul și țeava și care servește la imobilizarea armei în poziția dorită în timpul tragerii. ♦ (Sport) Planșetă de pe care se execută trageri la tir. 6. Strat de material, orizontal sau înclinat, cu fața superioară aproximativ plană, pe care se reazemă de obicei alte materiale; strat din ceva. ◊ Pat de cale ferată = strat de balast pe care se așază traversele de cale ferată. ♦ Partea mai joasă a unui teren, a unei depresiuni. 7. Albie, matcă. – Din ngr. pátos „drum bătut”.

PAT2, paturi, s. n. (La jocul de șah) Situație în care un jucător, fără a fi în poziție de șah, nu mai poate face nicio mișcare și este obligat să înceteze jocul, partida declarându-se remiză. – Din fr. pat.

PĂTÚL1, pătule, s. n. 1. Construcție cu pereții din șipci, din nuiele împletite etc., ridicată pe un postament la mică înălțime deasupra solului, care servește la păstrarea porumbului (în știuleți); p. gener. hambar pentru cereale. 2. (Pop.) Coteț (construit pe pari sau într-un copac) pentru păsările de curte; coteț pentru porumbei. 3. (Pop.) Culcuș improvizat din frunze, din paie, din fân etc., care servește pentru dormit; p. ext. pat rudimentar (și mic). 4. Un fel de podeț așezat pe pari la suprafața apei, de pe care se pescuiește. 5. Pătuiac. 6. Platformă înaltă construită pe stâlpi sau în copaci, care servește ca loc de observație (pentru paznici, pentru vânători etc.). – Cf. lat. *patubulum (= patibulum).

PĂTÚL1, pătule, s. n. 1. Construcție cu pereții din șipci, din nuiele împletite etc., ridicată pe un postament la mică înălțime deasupra solului, care servește la păstrarea porumbului (în știuleți); p. gener. hambar pentru cereale. 2. (Pop.) Coteț (construit pe pari sau într-un copac) pentru păsările de curte; coteț pentru porumbei. 3. (Pop.) Culcuș improvizat din frunze, din paie, din fân etc., care servește pentru dormit; p. ext. pat rudimentar (și mic). 4. Un fel de podeț așezat pe pari la suprafața apei, de pe care se pescuiește. 5. Pătuiac. 6. Platformă înaltă construită pe stâlpi sau în copaci, care servește ca loc de observație (pentru paznici, pentru vânători etc.). – Cf. lat. *patubulum (= patibulum).

PĂTÚL2, pătuli, -e, adj. (În sintagmele) Măr pătul (și substantivat, m.) = specie de măr cu fructe galbene-verzui (cu pete roșii). Măr pătul (și substantivat, n.) = fructul mărului mai sus definit. – Din germ. Batullen[apfel], Batullen[baum].

PĂTÚL2, pătuli, -e, adj. (În sintagmele) Măr pătul (și substantivat, m.) = specie de măr cu fructe galbene-verzui (cu pete roșii). Măr pătul (și substantivat, n.) = fructul mărului mai sus definit. – Din germ. Batullen[apfel], Batullen[baum].

WAGON-LIT, wagon-lit-uri, s. n. Vagon de dormit. [Pr.: vagõli] – Cuv. fr.

PAT1, paturi, s. n. 1. Mobilă de lemn sau de metal, prevăzută de obicei cu somieră sau cu saltea; p. ext. mobila împreună cu lenjeria, cu așternutul respectiv; așternut, culcuș: crivat. ◊ Expr. A face patul = a) a pune așternutul pe pat pentru dormit; b) a strânge așternutul de pe pat. A strânge patul = a strânge, a aduna așternutul în care s-a dormit. A cădea bolnav la pat = a se îmbolnăvi (grav). A fi pe patul de moarte (sau pe patul morții) = a fi pe punctul de a muri, a fi în agonie, în comă. A muri în patul său = a muri în casa sa, a nu muri între străini. A boli în pat = a zăcea greu bolnav. A părăsi patul = a se face sănătos după o boală grea; a se restabili. 2. (Pop.) Targă, năsălie. 3. (Pop.) Răsadniță. 4. Parte a unei instalații sau a unui sistem tehnic cu fața superioară plană și aproximativ orizontală, pe care se reazemă (și alunecă) materiale sau anumite părți ale instalației sau ale sistemului tehnic. 5. Partea de lemn a puștii (sau a pistolului), pe care sunt fixate mecanismul și țeava și care servește la imobilizarea armei în poziția dorită în timpul tragerii. ♦ (Sport) Planșetă de pe care se execută trageri la tir. 6. Strat de material, orizontal sau înclinat, cu fața superioară aproximativ plană, pe care se reazemă de obicei alte materiale. ◊ Pat de cale ferată = strat de balast pe care se așază traversele de cale ferată. ♦ Partea mai joasă a unui teren. a unei depresiuni. 7. Strat din ceva. 8. Albie, matcă. – Din ngr. pátos „drum bătut”.

PAT2, paturi, s. n. (La jocul de șah) Situație în care un jucător, fără a fi în poziție de șah, nu mai poate face nici o mișcare și este obligat să înceteze jocul, partida declarându-se remiză. – Din fr. pat.

WAGON-LIT s. n. Vagon de dormit. [Pr.: vagón-li] – Cuv. fr.

PAT2, paturi, s. n. 1. Mobilă de lemn sau de metal, de obicei prevăzută cu somieră sau cu saltea și în care se culcă omul. începu a scoate și a clădi pe colțul patului poclăzi și scorțuri. SADOVEANU, B. 94. Cînd înseră, baba se culcă pe pat cu fața la părete, ca să n-o supere lumina de la opaiț. CREANGĂ, O. A. 132. Hai, murgule cu picioare, C-am o mîndră ca o floare, îți dă grajdul măturat, Mic pat împerinat. HODOȘ, P. P. 47. ◊ Pat de campanie v. campanie. ◊ Expr. A face (sau a așterne) patul = a pregăti patul cu cele trebuitoare pentru dormit. Vine bărbățelul meu Din sat, de la făgădău... Eu fac patul să se culce. JARNÍK-BÎRSEANU, D. 462. A strînge patul = a strînge (sau a îndepărta de pe pat) cele necesare pentru dormit. A fi pe patul de moarte (sau pe patul morții) = a fi în agonie, în comă. A muri în patul său = a muri de moarte bună. A cădea bolnav la pat = a se îmbolnăvi greu. A căzut la pat ș-a murit după trei zile. SADOVEANU, O. VI 353. Slabă și stîlcită cum era, căzu la pat bolnavă de moarte. CREANGĂ, P. 13. A boli la pat = a zăcea greu bolnav. Să știi tu, vecină, bine, C-așa-i povestea cu mine: Să bolesc la pat o lună. JARNÍK-BÎRSEANU, D. 278. A părăsi patul = a se face sănătos după boală, a se restabili. Părăsi patul. Din acea zi fuse mai bine, medicul nu mai veni. BOLINTINEANU, O. 459. ◊ Fig. Dochia se zvîrcolea pe patul de durere. SADOVEANU, O. I 269. Pe patul durerii oșteanul căzînd, Muri cu-o zîmbire. ALECSANDRI, O. 156. ♦ Așternut, culcuș. Pat de fîn.Ci-mi împletiți un pat Din tinere ramuri. EMINESCU, O. I, 221. Pe cînd... paturile se gătesc... limbile se dezmorțesc. ODOBESCU, S. III 18. 2. Targă, năsălie. 3. (Rar) Răsadniță. 4. Parte a unei instalații sau a unui sistem tehnic, cu fața superioară plană și aproximativ orizontală, pe care se reazemă și eventual alunecă materiale sau anumite părți ale instalației sau ale sistemului tehnic. Patul strungului. ♦ Partea de lemn de care sînt fixate mecanismul și țeava puștii (sau a pistolului). Paturile de pușcă plesnesc în plin pe muncitorii care n-au nici măcar pietre. SAHIA, N. 45. O sentinelă veni în fugă. Cu patul puștii risipi mulțimea. BART, E. 301. Să-ntorc pușca cu patul Și să-i zdrobesc lui capul. BIBICESCU, P. P. 154. 5. Strat de material, orizontal sau înclinat, cu fața superioară aproximativ plană, pe care se reazemă de obicei alte materiale. Pat de beton. 6. (Rar) Albie, matcă (a unei ape). Aceste rîuri, deși nu sînt adînci, dar sînt repezi, și patul lor este plin cu pietre mari. BOLINTINEANU, O. 427. ♦ Partea mai joasă a unui teren, a unei depresiuni. Iți lua ochii aci sus întinderea de aur a cîmpiei netede... cu lanurile de grîu care dăduseră în copt, iar jos, în patul luncii, verdele gras al pășunilor. CAMIL PETRESCU, O. II 193.

PAT1 s. n. (La jocul de șah) Situația jucătorului care, rămînînd cu regele (sau și cu alte piese care nu pot fi mișcate), nu-l poate deplasa fără a fi pus în șah, ceea ce duce la un rezultat nul.

PĂTÚL, pătule, s. n. 1. Construcție de scînduri sau de nuiele împletite, ridicată pe mai mulți pari, la mică înălțime deasupra solului, servind la înmagazinarea și păstrarea știuleților de porumb; coșar (2). Femeia a fugit speriată, dîndu-se după pătulul de porumb. SANDU-ALDEA, U. P. 186. Să cază ploile Cu gălețile, Să sporească grînele, Să umple pătulele. ODOBESCU, S. III 228. Măi, sărace, vreme rea, Ce stai tu-mpotriva mea, Că n-ai care ferecate Și pătule cu bucate. ȘEZ. V 46. 2. Adăpost pentru găini, rațe și alte păsări de curte; coteneață. Se gîndeau... la pătidele lor de porumbei. MACEDONSKI, O. III 94. Pot să prind șerpele din culcuș, cum ai prinde d-ta un pui de găină din pătul. CREANGĂ, O. A. 121. 3. Pat mic; pătucean. Știa că [Gheorghe Tatarul] trebuie să fie lîngă odaie, într-o despărțitură a lui sub streșină, unde își făcuse pătul. SADOVEANU, F. J. 251. [Mitrea] doarme acolo cu boii, pe un pătul de paie. id. M. C. 25. 4. Pat cald pentru răsaduri; răsadniță. La adăpostul închisorii de trestie, după rînduiala grădinăriilor, erau pregătite pătulele pentru răsaduri. SADOVEANU, P. M. 223. 5. Un fel de pat așezat pe pari în mijlocul apei, de unde pescarii prind noaptea peștele cu crîsnicul. 6. Pătuiac (1). 7. Platformă înaltă construită pe stîlpi sau în copaci, care servește pentru observarea vînatului și pentru pîndă. 8. Numele unui joc popular. La sfîrșit călușarii fac horă. Se iau de ciomege și joacă pătulul. PAMFILE, S. V. 68.

PAT s.n. Situație la jocul de șah, în care un jucător, nemaiputând să deplaseze regele fără a intra în șah, este obligat să înceteze jocul, partida declarându-se remiză. / < fr. pat, it. patta].

WAGON-LÍT s.n. Vagon de dormit. [< fr. wagon-lit].

PAT1 s. n. (șah) situație în care un jucător, nemaiputând să deplaseze regele fără a intra în șah, este obligat să înceteze, partida declarându-se remiză. (< fr. pat)

WAGON-LÍT LI/ s. n. vagon de dormit. (< fr. wagon-lit)

PAT1 ~uri n. 1) Mobilă formată dintr-o suprafață orizontală fixată pe patru picioare, având, de obicei, două rezemătoare laterale, care servește omului pentru dormit sau pentru a sta culcat. ~ cu somieră. ~ cu saltea.~ pliant pat ușor și pliabil din pânză (de cort), montată pe un schelet metalic. Fotoliu ~ fotoliu care se poate întinde pentru a fi folosit ca pat. A sta la ~ a fi (grav) bolnav. A fi pe ~ul de moarte (sau morții) v. MOARTE. ~ul lui Procust măsură în care cineva încearcă să potrivească ceva cu forța. 2) Așternut sau tot ce se așterne pentru culcat; culcuș. ~ din paie. ~ moale.A face (sau a așterne) ~ul a pregăti așternutul pentru culcare. A strânge ~ul a aduna așternutul. 3) rar Targă pe care sunt purtate sicriile; năsălie. 4) Strat de material pe care se așază alte materiale. ~ de beton.~ de cale ferată strat de balast pe care se așază traversele unei căi ferate. 5) Element al unui dispozitiv, al unei mașini sau al unui sistem tehnic pe care se reazemă, alunecă sau se rostogolesc alte elemente ale acestora. ~ de strung. 6) Partea de lemn a armei pe care sunt fixate țeava și mecanismul; stratul puștii. /<ngr. pátos

PAT2 n. (la jocul de șah) Situație când unul dintre jucători, având celelalte piese blocate, nu-și poate deplasa regele fără a-l pune în poziție de șah. /<fr. pat

WAGON-LIT [pr.: vagón-li] n. Vagon de dormit (prevăzut cu paturi). /Cuv. fr.

arată toate definițiile

Intrare: patul
patul
Nu există informații despre paradigma acestui cuvânt.
Intrare: fotoliu-pat
fotoliu-pat substantiv neutru
 • pronunție: fotolĭu-pat
substantiv neutru compus
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
 • fotoliu-pat
 • fotoliul-pat
plural
 • fotolii-pat
 • fotoliile-pat
genitiv-dativ singular
 • fotoliu-pat
 • fotoliului-pat
plural
 • fotolii-pat
 • fotoliilor-pat
vocativ singular
plural
Intrare: pat
pat1 (subst.) substantiv neutru
substantiv neutru (N24)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
 • pat
 • patul
 • patu‑
plural
 • paturi
 • paturile
genitiv-dativ singular
 • pat
 • patului
plural
 • paturi
 • paturilor
vocativ singular
plural
Intrare: pătul (adj.)
pătul2 (adj.m.) adjectiv masculin
adjectiv masculin (AM1)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
 • pătul
 • pătulul
 • pătulu‑
plural
 • pătuli
 • pătulii
genitiv-dativ singular
 • pătul
 • pătulului
plural
 • pătuli
 • pătulilor
vocativ singular
plural
pătul2 (adj.n.) adjectiv neutru
adjectiv neutru (AN1)
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
 • pătul
 • pătulul
 • pătulu‑
plural
 • pătule
 • pătulele
genitiv-dativ singular
 • pătul
 • pătulului
plural
 • pătule
 • pătulelor
vocativ singular
plural
Intrare: pătul (construcție)
pătul1 (s.n.) substantiv neutru
substantiv neutru (N1)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
 • pătul
 • pătulul
 • pătulu‑
plural
 • pătule
 • pătulele
genitiv-dativ singular
 • pătul
 • pătulului
plural
 • pătule
 • pătulelor
vocativ singular
plural
Intrare: păț
substantiv neutru (N24)
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
 • păț
 • pățul
 • pățu‑
plural
 • pățuri
 • pățurile
genitiv-dativ singular
 • păț
 • pățului
plural
 • pățuri
 • pățurilor
vocativ singular
plural
Intrare: wagon-lit
wagon-lit substantiv neutru
 • pronunție: vagõlí
substantiv neutru (N24--)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
 • wagon-lit
 • wagon-lit-ul
 • wagon-lit-u‑
plural
 • wagon-lit-uri
 • wagon-lit-urile
genitiv-dativ singular
 • wagon-lit
 • wagon-lit-ului
plural
 • wagon-lit-uri
 • wagon-lit-urilor
vocativ singular
plural
substantiv neutru (N11)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
 • vagon
 • vagonul
 • vagonu‑
plural
 • vagoane
 • vagoanele
genitiv-dativ singular
 • vagon
 • vagonului
plural
 • vagoane
 • vagoanelor
vocativ singular
plural
pat1 (subst.) substantiv neutru
substantiv neutru (N24)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
 • pat
 • patul
 • patu‑
plural
 • paturi
 • paturile
genitiv-dativ singular
 • pat
 • patului
plural
 • paturi
 • paturilor
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)

fotoliu-pat

 • 1. Fotoliu care se poate întinde pentru a fi folosit ca pat.
  surse: NODEX

etimologie:

pat (obiect, strat)

 • 1. Piesă de mobilier, prevăzută de obicei cu somieră sau cu saltea.
  surse: DEX '09 DLRLC NODEX 5 exemple
  exemple
  • Începu a scoate și a clădi pe colțul patului poclăzi și scorțuri. SADOVEANU, B. 94.
   surse: DLRLC
  • Cînd înseră, baba se culcă pe pat cu fața la părete, ca să n-o supere lumina de la opaiț. CREANGĂ, O. A. 132.
   surse: DLRLC
  • Hai, murgule cu picioare, C-am o mîndră ca o floare, îți dă grajdul măturat, Mic pat împerinat. HODOȘ, P. P. 47.
   surse: DLRLC
  • figurat Dochia se zvîrcolea pe patul de durere. SADOVEANU, O. I 269.
   surse: DLRLC
  • figurat Pe patul durerii oșteanul căzînd, Muri cu-o zîmbire. ALECSANDRI, O. 156.
   surse: DLRLC
  • 1.1. Pat (1.2.) de campanie (1.2.).
   surse: DLRLC
  • 1.2. Pat pliant = pat ușor și pliabil din pânză (de cort), montată pe un schelet metalic.
   surse: NODEX
  • surse: NODEX
  • 1.4. expresie A face (sau a așterne) patul = a pune așternutul pe pat pentru dormit.
   surse: DEX '09 DEX '98 DLRLC NODEX un exemplu
   exemple
   • Vine bărbățelul meu Din sat, de la făgădău... Eu fac patul să se culce. JARNÍK-BÎRSEANU, D. 462.
    surse: DLRLC
  • 1.5. expresie A face patul = a strânge așternutul de pe pat.
   surse: DEX '09
  • 1.6. expresie A strânge patul = a strânge, a aduna așternutul în care s-a dormit.
   surse: DEX '09 DEX '98 DLRLC NODEX
  • 1.7. expresie A cădea bolnav la pat = a se îmbolnăvi (grav).
   surse: DEX '09 DEX '98 DLRLC 2 exemple
   exemple
   • A căzut la pat ș-a murit după trei zile. SADOVEANU, O. VI 353.
    surse: DLRLC
   • Slabă și stîlcită cum era, căzu la pat bolnavă de moarte. CREANGĂ, P. 13.
    surse: DLRLC
  • 1.8. expresie A sta la pat = a fi (grav) bolnav.
   surse: NODEX
  • 1.9. expresie A fi pe patul de moarte (sau pe patul morții) = a fi pe punctul de a muri, a fi în agonie, în comă.
   surse: DEX '09 DEX '98 DLRLC NODEX
  • 1.10. expresie A muri în patul său = a muri în casa sa, a nu muri între străini.
   surse: DEX '09 DEX '98 DLRLC
  • 1.11. expresie A boli în (sau la) pat = a zăcea greu bolnav.
   surse: DEX '09 DEX '98 DLRLC un exemplu
   exemple
   • Să știi tu, vecină, bine, C-așa-i povestea cu mine: Să bolesc la pat o lună. JARNÍK-BÎRSEANU, D. 278.
    surse: DLRLC
  • 1.12. expresie A părăsi patul = a se face sănătos după o boală grea; a se restabili.
   surse: DEX '09 DEX '98 DLRLC un exemplu
   exemple
   • Părăsi patul. Din acea zi fuse mai bine, medicul nu mai veni. BOLINTINEANU, O. 459.
    surse: DLRLC
  • 1.13. Patul lui Procust = măsură în care cineva încearcă să potrivească ceva cu forța.
   surse: NODEX
  • 1.14. prin extensiune Mobila împreună cu lenjeria, cu așternutul respectiv.
   surse: DEX '09 DLRLC NODEX sinonime: așternut (pl. -uri) crivat culcuș 3 exemple
   exemple
   • Pat de fân. Pat moale.
    surse: DLRLC NODEX
   • Ci-mi împletiți un pat Din tinere ramuri. EMINESCU, O. I, 221.
    surse: DLRLC
   • Pe cînd... paturile se gătesc... limbile se dezmorțesc. ODOBESCU, S. III 18.
    surse: DLRLC
 • surse: DEX '09 DEX '98 DLRLC NODEX
 • surse: DEX '09 DEX '98 DLRLC
 • 4. Parte a unei instalații sau a unui sistem tehnic cu fața superioară plană și aproximativ orizontală, pe care se reazemă (și alunecă) materiale sau anumite părți ale instalației sau ale sistemului tehnic.
  surse: DEX '09 DEX '98 DLRLC NODEX un exemplu
  exemple
  • Patul strungului.
   surse: DLRLC NODEX
 • 5. Partea de lemn a puștii (sau a pistolului), pe care sunt fixate mecanismul și țeava și care servește la imobilizarea armei în poziția dorită în timpul tragerii; stratul puștii.
  surse: DEX '09 DEX '98 DLRLC NODEX 3 exemple
  exemple
  • Paturile de pușcă plesnesc în plin pe muncitorii care n-au nici măcar pietre. SAHIA, N. 45.
   surse: DLRLC
  • O sentinelă veni în fugă. Cu patul puștii risipi mulțimea. BART, E. 301.
   surse: DLRLC
  • Să-ntorc pușca cu patul Și să-i zdrobesc lui capul. BIBICESCU, P. P. 154.
   surse: DLRLC
  • 5.1. sport Planșetă de pe care se execută trageri la tir.
   surse: DEX '09 DEX '98
 • 6. Strat de material, orizontal sau înclinat, cu fața superioară aproximativ plană, pe care se reazemă de obicei alte materiale; strat din ceva.
  surse: DEX '09 DLRLC NODEX un exemplu
  exemple
  • Pat de beton.
   surse: DLRLC NODEX
  • 6.1. Pat de cale ferată = strat de balast pe care se așază traversele de cale ferată.
   surse: DEX '09 DEX '98 NODEX
  • 6.2. Partea mai joasă a unui teren. a unei depresiuni.
   surse: DEX '09 DEX '98 DLRLC un exemplu
   exemple
   • Îți lua ochii aci sus întinderea de aur a cîmpiei netede... cu lanurile de grîu care dăduseră în copt, iar jos, în patul luncii, verdele gras al pășunilor. CAMIL PETRESCU, O. II 193.
    surse: DLRLC
 • surse: DEX '09 DEX '98 DLRLC un exemplu
  exemple
  • Aceste rîuri, deși nu sînt adînci, dar sînt repezi, și patul lor este plin cu pietre mari. BOLINTINEANU, O. 427.
   surse: DLRLC

etimologie:

pat (șah)

 • 1. (La jocul de șah) Situație în care un jucător, fără a fi în poziție de șah, nu mai poate face nicio mișcare și este obligat să înceteze jocul, partida declarându-se remiză.
  surse: DEX '09 DLRLC DN

etimologie:

wagon-lit pat vagon

 • 1. Vagon de dormit.
  surse: DEX '09 DEX '98 DN

etimologie: