11 definiții pentru ecarisaj ecarisagiu


Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

ECARISÁJ s. n. 1. Operație de tratare și de prelucrare a cadavrelor de animale și a deșeurilor de la abatoare în vederea transformării lor în produse furajere sau industriale (făină de oase, clei etc.) ♦ Întreprindere care execută această operație. ♦ Operație de strângere a cadavrelor de animale. 2. Acțiune de stârpire a câinilor vagabonzi. – Din fr. équarrissage.

ecarisaj sn [At: ENC. AGR. / V: (înv) ~agiu / Pl: ~e / E: fr equarrissage] 1 Strângere și distrugere a cadavrelor de animale. 2 (Spc) Strângere a câinilor vagabonzi. 3 (Fig) Curățare, purificare. 4 Tratare și prelucrare a cadavrelor de animale și a deșeurilor de la abatoare în vederea transformării lor în produse furajere sau industriale Si: (rar) ecarisare (2). 5 (Șîs Serviciu de ~) Întreprindere care execută ecarisaj (4).

ECARISÁJ s. n. 1. Operație de tratare și de prelucrare a cadavrelor de animale și a resturilor de la abatoare în vederea transformării lor în produse furajere sau industriale (făină de oase, de sânge, clei etc.) ♦ Întreprindere care execută această operație. ♦ Operație de strângere a cadavrelor de animale. 2. Acțiune de stârpire a câinilor vagabonzi. – Din fr. équarrissage.

ECARISÁJ s. n. Operație de stîrpire a cîinilor vagabonzi.

ECARISÁJ s.n. Acțiunea de strângere a cadavrelor de animale; (spec.) acțiunea de stârpire a câinilor vagabonzi. ♦ Prelucrarea cadavrelor de animale și a deșeurilor de la abatoare. [< fr. équarrissage].

ECARISÁJ s. n. 1. strângere a cadavrelor de animale; stârpire a câinilor vagabonzi. 2. operație de tratare și de prelucrare a cadavrelor de animale și a deșeurilor de la abatoare. ◊ întreprindere care execută această operație. (< fr. équarrissage)

ECARISÁJ ~e n. 1) Strângerea și prelucrarea cadavrelor de animale și a resturilor de la abatoare în scopul transformării lor în produse industriale sau furajere. 2) Stârpire a câinilor vagabonzi. /<fr. équarrissage


Dicționare morfologice

Se indică corespondența dintre forma de bază a unui cuvânt și flexiunile sale.

Intrare: ecarisaj
substantiv neutru (N29)
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
 • ecarisaj
 • ecarisajul
 • ecarisaju‑
plural
genitiv-dativ singular
 • ecarisaj
 • ecarisajului
plural
vocativ singular
plural
ecarisagiu
Nu există informații despre paradigma acestui cuvânt.
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)

ecarisaj ecarisagiu

 • 1. Operație de tratare și de prelucrare a cadavrelor de animale și a deșeurilor de la abatoare în vederea transformării lor în produse furajere sau industriale (făină de oase, clei etc.).
  surse: DEX '09 DN
  • 1.1. Întreprindere care execută această operație.
   surse: DEX '09 DEX '98 MDN '00
  • 1.2. Operație de strângere a cadavrelor de animale.
   surse: DEX '09 DEX '98 DN
 • 2. Acțiune de stârpire a câinilor vagabonzi.
  surse: DEX '09 DEX '98 DLRLC DN

etimologie: