Cuvântul zilei, 12 februarie 2017

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
ostraciza
© imagine Ramona

OSTRACIZA, ostracizez, vb. I. Tranz. A înlătura pe cineva din viața publică, dintr-un colectiv; a proscrie; a exclude, a exila, a persecuta. – Din fr. ostraciser.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 12 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: sminteală

Dan Puric împlinește 65 de ani.
iconița cuvântului zilei

2023: vorace

În 1809 s-a născut Darwin. Puțină lume știe că la Universitatea din Cambridge a făcut parte din Glutton Club, un grup ai cărui membri se întâlneau săptămânal pentru a „gusta păsări și animale sălbatice necunoscute până atunci de palatul uman”. Lui Darwin îi plăcea să guste animalele pe care le studia și a gustat, printre altele, puma, tatu, șoim, heron și bufniță brună. Aceasta din urmă a fost la originea prăbușirii clubului din cauza cărnii sale infecte, pe care Darwin și colegii săi au descris-o politicos ca fiind „de nedescris”.
iconița cuvântului zilei

2022: curara

În 1926 Institutul Pasteur anunță descoperirea serului împotriva tetanosului.
iconița cuvântului zilei

2021: sicar

S-a născut în 1968 actorul american Josh Brolin. Printre filmele sale se numără și Sicario: Asasinul și Sicario 2: Soldado.
iconița cuvântului zilei

2020: poliorchie

S-a născut în 1933 Constantin Costa-Gavras, regizor și producător de film francez de origine greacă. Printre filmele sale se numără și Stare de asediu.