Cuvântul zilei, 11 februarie 2017

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
mlădios
© imagine Alexandra Berdan

MLĂDIOS, -OASĂ, mlădioși, -oase, adj. 1. Care se îndoaie cu ușurință (fără să se frângă); flexibil, elastic; mlădiat. 2. (Despre ființe, despre corpul lor sau despre părți ale corpului lor) Suplu, zvelt, elastic; cu mișcări grațioase; mlădiu. 3. Fig. (Despre oameni, despre caracterul lor etc.) Care cedează, care se adaptează ușor; maleabil, conciliant. 4. Fig. (Despre sunete, voce etc.) Cu inflexiuni plăcute; melodios, armonios. [Pr.: -di-os] – Mlădia + suf. -os.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 11 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: huzuri

S-a născut în 1969 actrița americană Jennifer Aniston, cunoscută mai ales pentru rolul lui Rachel Green din sitcom-ul Prietenii tăi (în engleză Friends), rol pentru care a câștigat numeroase premii. După ce a dus o viață de huzur, bazându-se pe banii părinților ei cu unicul scop de a se mărita cu un bărbat cu bani, Rachel evoluează treptat într-o femeie de afaceri de succes.
iconița cuvântului zilei

2023: birnic

În 1993 Regina Elisabeta II acceptă să plătească impozit pe venitul personal în aceleași condiții ca orice contribuabil obișnuit.
iconița cuvântului zilei

2022: sagace

Ziua internațională a fetelor și femeilor cu activități în domeniul științei
iconița cuvântului zilei

2021: ayatollah

În 1979 Revoluția Iraniană înlocuiește forma de guvernământ cu o republică islamică condusă de ayatollahul Ruhollah Khomeini, conducătorul revoluției.
iconița cuvântului zilei

2020: senescență

În 2013 Papa Benedict al XVI-lea a anunțat că renunță la pontificat, o premieră în istoria bisericii moderne, motivând că nu mai are forță să conducă din cauza vârstei avansate.