Cuvântul zilei, 12 februarie 2022

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
curara
© imagine Gabriela Clipa

curara sf [At: DN3 / Pl: ? / E: fr curare] 1 Substanță rășinoasă foarte toxică, de culoare neagră, cu gust amar și miros plăcut, extrasă din unele plante exotice. 2 Preparat sintetic utilizat ca anestezic și împotriva contracțiilor musculare.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 12 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: sminteală

Dan Puric împlinește 65 de ani.
iconița cuvântului zilei

2023: vorace

În 1809 s-a născut Darwin. Puțină lume știe că la Universitatea din Cambridge a făcut parte din Glutton Club, un grup ai cărui membri se întâlneau săptămânal pentru a „gusta păsări și animale sălbatice necunoscute până atunci de palatul uman”. Lui Darwin îi plăcea să guste animalele pe care le studia și a gustat, printre altele, puma, tatu, șoim, heron și bufniță brună. Aceasta din urmă a fost la originea prăbușirii clubului din cauza cărnii sale infecte, pe care Darwin și colegii săi au descris-o politicos ca fiind „de nedescris”.
iconița cuvântului zilei

2021: sicar

S-a născut în 1968 actorul american Josh Brolin. Printre filmele sale se numără și Sicario: Asasinul și Sicario 2: Soldado.
iconița cuvântului zilei

2020: poliorchie

S-a născut în 1933 Constantin Costa-Gavras, regizor și producător de film francez de origine greacă. Printre filmele sale se numără și Stare de asediu.
iconița cuvântului zilei

2019: incontinență

Dan Puric împlinește 60 de ani.