10 definiții pentru acvaforte

acvafórte sfs [At: DA / E: it acquaforte] 1 Procedeu de gravare a unei imagini pe o placă de cupru cu ajutorul acidului azotic. 2 (Ccr) Gravură obtinută prin acvaforte (1)

ACVAFÓRTE, (2) acvaforte, s. f. 1. Procedeu de gravură care constă în corodarea unei plăci de cupru (pe care în prealabil s-a trasat un desen) cu ajutorul acidului azotic. 2. (Concr.) Gravură obținută prin acvaforte (1). – Din it. acquaforte.

ACVAFÓRTE s. f. 1. Procedeu de gravură care constă în corodarea unei plăci de cupru (pe care în prealabil s-a trasat un desen) cu ajutorul acidului azotic. 2. (Concr.) Gravură obținută prin acvaforte (1). – Din it. acquaforte.

ACVAFÓRTE s. n. invar. Procedeu de reproducere a unui desen liniar prin intermediul unui clișeu gravat cu ajutorul acidului azotic pe plăci de cupru sau de zinc; stampă obținută prin acest procedeu.

ACVAFÓRTE s. n. invar. Procedeu de reproducere a unui desen liniar prin intermediul unui clișeu gravat cu ajutorul acidului azotic pe plăci de cupru sau de zinc; (concr.) stampă obținută prin acest procedeu. – It. acquaforte.

acvafórte s. f., (gravuri) pl. acvafórte

ACVAFÓRTE s.f. Reproducere a unui desen printr-un clișeu gravat cu acid azotic pe o placă de cupru sau de zinc. [Var. acuaforte s.f. / < it. acquaforte].

ACVAFÓRTE s. f. procedeu de reproducere a unui desen după un clișeu gravat cu acid azotic pe o placă de cupru. ◊ gravura obținută. (< it. acquaforte)

ACVAFÓRTE f. 1) Procedeu de gravare a unei imagini pe o placă de cupru sau de zinc cu ajutorul acidului azotic. 2) Gravură obținută prin acest procedeu. /<it. acquaforte

Intrare: acvaforte
acvaforte1 (s.f.) substantiv feminin
substantiv feminin (F103)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular acvaforte acvafortea
plural acvaforte acvafortele
genitiv-dativ singular acvaforte acvafortei
plural acvaforte acvafortelor
vocativ singular
plural
acvaforte2 (s.n.) substantiv neutru
substantiv neutru (N30)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular acvaforte acvafortele
plural acvaforte acvafortele
genitiv-dativ singular acvaforte acvafortelui
plural acvaforte acvafortelor
vocativ singular
plural