Cuvântul zilei, 12 februarie 2019

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
incontinență
imagine © Marion Minkenberg

INCONTINENȚĂ s. f. Lipsă de continență, eliminare involuntară a urinei sau a materiilor fecale, neputință de a reține urina sau materiile fecale. ♦ Neputință de a-și înfrâna unele dorințe sau acțiuni. ♦ Fig. (Fam.) Logoree, limbuție. – Din fr. incontinence, lat. incontinentia.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 12 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: sminteală

Dan Puric împlinește 65 de ani.
iconița cuvântului zilei

2023: vorace

În 1809 s-a născut Darwin. Puțină lume știe că la Universitatea din Cambridge a făcut parte din Glutton Club, un grup ai cărui membri se întâlneau săptămânal pentru a „gusta păsări și animale sălbatice necunoscute până atunci de palatul uman”. Lui Darwin îi plăcea să guste animalele pe care le studia și a gustat, printre altele, puma, tatu, șoim, heron și bufniță brună. Aceasta din urmă a fost la originea prăbușirii clubului din cauza cărnii sale infecte, pe care Darwin și colegii săi au descris-o politicos ca fiind „de nedescris”.
iconița cuvântului zilei

2022: curara

În 1926 Institutul Pasteur anunță descoperirea serului împotriva tetanosului.
iconița cuvântului zilei

2021: sicar

S-a născut în 1968 actorul american Josh Brolin. Printre filmele sale se numără și Sicario: Asasinul și Sicario 2: Soldado.
iconița cuvântului zilei

2020: poliorchie

S-a născut în 1933 Constantin Costa-Gavras, regizor și producător de film francez de origine greacă. Printre filmele sale se numără și Stare de asediu.