Cuvântul zilei, 11 februarie 2019

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
medular
© imagine Ramona

MEDULAR, -Ă, medulari, -e, adj. Care aparține măduvei spinării sau măduvei osoase, care se referă la măduva spinării sau la măduva osoasă ori are caracterele ei; care alcătuiește măduva. ◊ Canal medular = canal în interiorul coloanei vertebrale, în care se află măduva spinării; canal rahidian. – Din fr. médullaire.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 11 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: huzuri

S-a născut în 1969 actrița americană Jennifer Aniston, cunoscută mai ales pentru rolul lui Rachel Green din sitcom-ul Prietenii tăi (în engleză Friends), rol pentru care a câștigat numeroase premii. După ce a dus o viață de huzur, bazându-se pe banii părinților ei cu unicul scop de a se mărita cu un bărbat cu bani, Rachel evoluează treptat într-o femeie de afaceri de succes.
iconița cuvântului zilei

2023: birnic

În 1993 Regina Elisabeta II acceptă să plătească impozit pe venitul personal în aceleași condiții ca orice contribuabil obișnuit.
iconița cuvântului zilei

2022: sagace

Ziua internațională a fetelor și femeilor cu activități în domeniul științei
iconița cuvântului zilei

2021: ayatollah

În 1979 Revoluția Iraniană înlocuiește forma de guvernământ cu o republică islamică condusă de ayatollahul Ruhollah Khomeini, conducătorul revoluției.
iconița cuvântului zilei

2020: senescență

În 2013 Papa Benedict al XVI-lea a anunțat că renunță la pontificat, o premieră în istoria bisericii moderne, motivând că nu mai are forță să conducă din cauza vârstei avansate.