Cuvântul zilei, 18 mai 2016

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
liber-cugetător
imagine © Gabriel Miu

LIBER-CUGETĂTOR s.m. Gînditor care adoptă o atitudine critică față de religie și de biserică; ateu. [< liber + cugetător, după fr. libre-penseur].

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 18 mai în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: tain

În 332 Constantin cel Mare, luând exemplul Romei, anunță distribuirea gratuită a unei rații de mâncare cetățenilor din Constantinopol.
iconița cuvântului zilei

2022: budoar

În 1897 s-a născut Marcel De Sano (nume inițial Marcel Drăgușanu), pilot de război și regizor de film. De origine din Buciumeni, județul Galați, a trăit în Franța, Italia și Statele Unite. Unul dintre filmele sale se numește Boudoir diplomatique.
iconița cuvântului zilei

2021: emfatic

În 1804 Senatul Franței îl proclamă pe Napoleon Bonaparte Împărat al francezilor. Este începutul Primului Imperiu Francez.
iconița cuvântului zilei

2020: farniente

S-a născut în 1872 Bertrand Russell, logician, filosof, matematician, istoric și eseist britanic, laureat al Premiului Nobel pentru literatură. Printre lucrările sale traduse în limba română se numără și Elogiul inactivității.
iconița cuvântului zilei

2019: exponat

Ziua internațională a Muzeelor.