Cuvântul zilei, 18 mai 2022

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
budoar
© imagine Addell Design

budoar sn [At: ALECSANDRI, T. 883 / V: (înv) ~duar / Pl: ~e / E: fr boudoir] Salonaș elegant și intim al unei femei Si: iatac, toaletă. corectat(ă)

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 18 mai în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: pompos

Carl Fabergé s-a născut pe 18 mai 1846 la Sankt Petersburg, Rusia. A fost un bijutier cunoscut mai ales pentru ouăle Fabergé, piese de bijuterie în formă de ouă, realizate din metale și pietre prețioase, care conțin o surpriză precum ouăle de ciocolată.
iconița cuvântului zilei

2023: tain

În 332 Constantin cel Mare, luând exemplul Romei, anunță distribuirea gratuită a unei rații de mâncare cetățenilor din Constantinopol.
iconița cuvântului zilei

2021: emfatic

În 1804 Senatul Franței îl proclamă pe Napoleon Bonaparte Împărat al francezilor. Este începutul Primului Imperiu Francez.
iconița cuvântului zilei

2020: farniente

S-a născut în 1872 Bertrand Russell, logician, filosof, matematician, istoric și eseist britanic, laureat al Premiului Nobel pentru literatură. Printre lucrările sale traduse în limba română se numără și Elogiul inactivității.
iconița cuvântului zilei

2019: exponat

Ziua internațională a Muzeelor.