8 definiții pentru majarcă

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

MAJARCĂ s. f. (Pop.) Soi autohton de viță-de-vie, cu boabe mari de culoare verzuie-ruginie, cultivat pe terenuri nisipoase. – Et. nec.

majarcă sf [At: DEX / Pl: (rar) ~jărci / E: nct] Soi autohton de viță de vie cultivat pe terenuri nisipoase, cu boabe mari de culoare verzuie-ruginie.

MAJARCĂ s. f. Soi autohton de viță de vie cultivat pe terenuri nisipoase, cu boabe mari de culoare verzuie-ruginie. – Et. nec.

MAJARCĂ f. 1) Varietate de viță de vie, având struguri cu boabe mari verzui-ruginii. 2) Vin de calitate superioară produs din acest soi de struguri. /Orig. nec.

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

majarcă (pop.) s. f., g.-d. art. majărcii

!majarcă (pop.) s. f., g.-d. art. majărcii

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

MAJÁRCĂ s. f. Soi românesc de viță de vie, cu ciorchini cilindrici și boabe mari, verzui, cu pete ruginii, răspândit pe terenuri nisipoase; din el se obțin vinuri de masă de calitate superioară.

Intrare: majarcă
substantiv feminin (F74)
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • majarcă
  • majarca
plural
genitiv-dativ singular
  • majărci
  • majărcii
plural
vocativ singular
plural
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

majarcăsubstantiv feminin

  • 1. popular Soi autohton de viță-de-vie, cu boabe mari de culoare verzuie-ruginie, cultivat pe terenuri nisipoase. DEX '09
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.