10 definiții pentru agrominim

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

AGROMINIM s. n. (Ieșit din uz) Totalitatea lucrărilor agronomice minime, fixate pentru a fi aplicate în mod obligatoriu, în scopul creșterii producției agricole. – Din rus. agrominimum.

AGROMINIM s. n. (Ieșit din uz) Totalitatea lucrărilor agronomice minime, fixate pentru a fi aplicate în mod obligatoriu, în scopul creșterii producției agricole. – Din rus. agrominimum.

agrominim sns [At: SCÂNTEIA, 1952, nr. 2389 / E: rs агроминимум] (Iuz) 1 Măsuri obligatorii care au drept scop creșterea producției agricole. 2 Complex de cunoștințe agronomice care urmăresc creșterea producției agricole.

AGROMINIM s. n. Totalitatea regulilor agronomice obligatorii, stabilite prin hotărîri ale Consiliului de Miniștri, pentru a fi aplicate în gospodăriile agricole de stat, colective și individuale, în vederea creșterii producției agricole. Popularizarea și aplicarea agrominimului este o condiție esențială a îndeplinirii sarcinilor planului agricol, a sporirii contribuției oamenilor muncii de la sate la opera de construire a socialismului. CONTEMPORANUL, S. II, 1953, nr. 334, 2/1.

AGROMINIM s. n. Totalitatea regulilor agronomice minime, întocmite de Ministerul Agriculturii, care trebuie aplicate în mod obligatoriu în vederea creșterii producției agricole. – Rus. agrominimum.

AGROMINIM s.n. (Ieșit din uz) Totalitatea lucrărilor agronomice minime fixate pentru a fi aplicate în mod obligatoriu în scopul creșterii producției agricole. [< rus. agrominimum].

AGROMINIM s. n. totalitatea lucrărilor agronomice minime pentru a fi aplicate în scopul creșterii producției agricole. (< rus. agrominimum)

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

agrominim (înv.) (desp. a-gro-) s. n.

Intrare: agrominim
  • silabație: a-gro- info
substantiv neutru (N29)
Surse flexiune: MDO
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • agrominim
  • agrominimul
  • agrominimu‑
plural
genitiv-dativ singular
  • agrominim
  • agrominimului
plural
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

agrominimsubstantiv neutru

  • 1. ieșit din uz Totalitatea lucrărilor agronomice minime, fixate pentru a fi aplicate în mod obligatoriu, în scopul creșterii producției agricole. DEX '09 MDA2 DEX '98 DLRLC DN
    • format_quote Popularizarea și aplicarea agrominimului este o condiție esențială a îndeplinirii sarcinilor planului agricol, a sporirii contribuției oamenilor muncii de la sate la opera de construire a socialismului. CONTEMPORANUL, S. II, 1953, nr. 334, 2/1. DLRLC
  • 2. Complex de cunoștințe agronomice care urmăresc creșterea producției agricole. MDA2
etimologie:
  • limba rusă agrominimum, агроминимум DEX '09 MDA2 DEX '98 DN

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.