9 definiții pentru brasaj

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

BRASAJ s. n. 1. Amestecare cu aer a vaporilor sau a picăturilor unui combustibil lichid înainte de introducerea lui în cilindrul motorului. 2. Amestecare a făinii de malț cu apă caldă pentru a se obține mustul de bere. – Din fr. brassage.

BRASAJ s. n. 1. Amestecare cu aer a vaporilor sau a picăturilor unui combustibil lichid înainte de introducerea lui în cilindrul motorului. 2. Amestecare a făinii de malț cu apă caldă pentru a se obține mustul de bere. – Din fr. brassage.

brasaj sn [At: LTR / Pl: ~e / E: fr brassage] 1 Amestecare cu aer a vaporilor sau a picăturilor unui combustibil lichid înainte de introducerea lui în cilindrul motorului. 2 Amestecare a făinii de malț cu apă caldă pentru a se obține mustul de bere. 3 (Mrn) Brațare.

brasaj s.n. 1 (tehn.) Amestec cu aer al vaporilor sau al picăturilor unui combustibil lichid înainte de introducerea lui în cilindrul motorului. 2 (ind. alim.) Amestec din faină de malț și apă caldă pentru obținerea mustului de bere. • pl. -e. /<fr. brassage.

BRASAJ s. n. 1. Amestecare cu aer a vaporilor sau a picăturilor unui combustibil lichid, înainte de introducerea lui în cilindrul motorului. 2. Amestecarea făinii de malț cu apă caldă, pentru a se obține mustul de bere. – Fr. brassage.

BRASAJ s.n. 1. Amestecare a combustibilului pulverizat sau în stare de vapori cu aerul comburant înainte de introducerea lui în cilindrul motorului. 2. Amestecare la cald a făinii de malț cu apă pentru a se obține mustul de bere. 3. Brațare. [< fr. brassage].

BRASAJ s. n. 1. amestecare a combustibilului pulverizat sau în stare de vapori cu aerul comburant înainte de introducerea lui în cilindrul motorului. 2. amestecare la cald a făinii de malț cu apă caldă pentru a se obține mustul de bere. (< fr. brassage)

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

Intrare: brasaj
substantiv neutru (N29)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • brasaj
  • brasajul
  • brasaju‑
plural
genitiv-dativ singular
  • brasaj
  • brasajului
plural
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

brasajsubstantiv neutru

  • 1. Amestecare cu aer a vaporilor sau a picăturilor unui combustibil lichid înainte de introducerea lui în cilindrul motorului. DEX '09 DEX '98 DN
  • 2. Amestecare a făinii de malț cu apă caldă pentru a se obține mustul de bere. DEX '09 DEX '98 DN
  • 3. Brațare. DN
    sinonime: brațare
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.