7 definiții pentru bantu (adj.)

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

BANTU s. m. și f., adj. invar. 1. S. m. Persoană care face parte din populația africană negroidă, de o mare diversitate antropologică din Africa Ecuatorială și Meridională. 2. Adj. invar. Referitor la bantu (1) sau la limbile vorbite de această populație. ♦ (Substantivat, f.) Limbă vorbită de această populație. [Acc. și: bantu] – Din fr. Bantou.

bántu s.m. invar., adj.invar. 1 s.m. invar. Populație africană negroidă, de o mare diversitate antropologică, din Africa Ecuatorială și Meridională. 2 adj.invar. Care se referă la populația bantu, specific pentru populația bantu. 3 adj.invar. (lingv.) Limbi bantu = grup mare de limbi aglutinante negroafricane, din Africa Centrală și Meridională, cu structură gramaticală și lexic apropiate. • acc. și bantu. /<fr. bantou.

BANTU s. m. invar., adj. invar. 1. S. m. invar. Populație africană negroidă, de o mare diversitate antropologică din Africa Ecuatorială și Meridională. 2. Adj. invar. Referitor la bantu (1) sau la limbile vorbite de această populație. [Acc. și: bantu] – Din fr. bantous.

BANTU / BANTU s. n. Populație negridă din Africa ecuatorială și de sud. ◊ limbi ~ = familie de limbi negro-africane cu structură gramaticală și lexic, apropiate. (<fr. bantou)

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

!bantu1 adj. invar. (limbi ~)

bantu / bantu adj. invar., s. m. și f., pl. bantu / bantu

Intrare: bantu (adj.)
bantu1 (adj.) adjectiv invariabil
  • pronunție: bantu, bantu
adjectiv invariabil (I9)
Surse flexiune: DOOM 3
  • bantu
  • bant‑
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

bantuadjectiv invariabil

etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.