9 definiții pentru trening

TRÉNING, treninguri, s. n. Costum de sport alcătuit dintr-o bluză și pantalon din tricot. [Scris și: training] – Din engl. training.

TRÉNING, treninguri, s. n. Îmbrăcăminte (sportivă) de flanelă, alcătuită din bluză și pantaloni din tricot. [Scris și: training] – Din engl. training.

TRÉNING, treninguri, s. n. Îmbrăcăminte (sportivă) formată din pantaloni de flanelă strînși (cu elastic) la glezne și din bluză din același material.

tréning (îmbrăcăminte sportivă) s. n., pl. tréninguri

tréning s. n., pl. tréninguri

TRÉNING s.n. (Anglicism) 1. Antrenament, pregătire; instrucție. 2. Îmbrăcăminte (sportivă) de flanelă, constând din bluză și pantaloni strânși la glezne, purtată mai ales la antrenament, instrucție etc. [< engl. training].

TRÉNING s. n. îmbrăcăminte sportivă din bluză și pantaloni de tricot strânși la glezne. (< engl. training)

TRÉNING ~uri n. 1) Costum sportiv de flanelă sau de tricot, constând din bluză și din pantaloni, purtat, mai ales, la antrenamente sportive. 2) Metodă de relaxare prin autosugestie. /<engl. training


Definiții din dicționare specializate

Aceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.

pantalón-tréning s.m. (vest.) Pantaloni lungi folosiți la sport ◊ „Unitățile comerciale primesc în cursul trimestrului IV cu 15 la sută mai multe treninguri, o cantitate dublă de pantaloni-trening. I.B. 6 XI 65 p. 1 (din pantalon [de] trening)

Intrare: trening
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular trening treningul
plural treninguri treningurile
genitiv-dativ singular trening treningului
plural treninguri treningurilor
vocativ singular
plural