9 definiții pentru favus

favus sn [At: DEX / Pl: ~uri / E: fr favus] (Med) Micoză ce apare pe pielea capului, caracterizată prin apariția unor cruste gălbui și căderea părului.

FÁVUS, favusuri, s. n. (Med.) Dermatoză localizată la pielea capului, produsă de o ciupercă microscopică. – Din fr. favus.

FÁVUS, favusuri, s. n. (Med.) Dermatoză localizată la pielea capului, produsă de o ciupercă microscopică. – Din fr. favus.

fávus s.n. (med.) Boală extrem de contagioasă a pielii capului (la copii), determinată de ciuperca Trichophyton schoenleini, în care leziunea caracteristică este o mică depresiune rotunjită, supurată, acoperită de cruste de culoare galbenă ca sulful și care, după vindecare, determină alopecii cicatriciale definitive. • pl. -uri. / <fr. favus; cf. lat. favus, -i „fagure”.

fávus s. n., pl. fávusuri

fávus s. n., pl. fávusuri

FÁVUS s.n. Îmbolnăvire a pielii (acoperite cu păr a) capului, cauzată de o ciupercă și constând din leziuni profunde, însoțite de distrugerea definitivă a firului de păr și de atrofia pielii care generează părul. [< fr. favus, cf. lat. favus – fagure].

FÁVUS s. n. boală contagioasă a pielii capului, cauzată de o ciupercă microscopică constând din leziuni profunde, însoțite de distrugerea și căderea părului. (< fr. favus)

FÁVUS n. Boală contagioasă a pielii, cauzată de o ciupercă parazită, care se manifestă prin căderea părului la om și la animale, a penelor la păsări. /<fr. favus

Intrare: favus
substantiv neutru (N24)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular favus favusul
plural favusuri favusurile
genitiv-dativ singular favus favusului
plural favusuri favusurilor
vocativ singular
plural