11 definiții pentru didacticism

didacticísm sn [At: LOVINESCU, S. I, 295 / Pl: ~e / E: didactic + -ism] 1 Folosire exagerată a metodelor și principiilor didactice (3) Si: (rar) didactism (1). 2 Tendință de a instrui cu orice preț Si: (rar) didactism (2). 3 (Est) Exarcerbare a laturii explicative a artei în dauna celei emoționale.

DIDACTICÍSM s. n. Folosire dogmatică a principiilor și metodelor didactice; tendință de a instrui cu orice preț. – Didactic + suf. -ism.

DIDACTICÍSM s. n. Folosire dogmatică a principiilor și metodelor didactice; tendință de a instrui cu orice preț. – Didactic + suf. -ism.

DIDACTICÍSM s. n. Folosire exagerată a principiilor și metodelor didactice; tendința de a instrui cu orice preț.

DIDACTICÍSM s.n. Folosire exagerată a principiilor și metodelor didactice; tendința de a instrui cu orice preț. ♦ (Estet.) Exacerbare a laturii explicative și etice-pedagogice a artei, în dauna celei emoționale. [Cf. it. didatticismo].

DIDACTICÍSM s. n. folosire exagerată a principiilor și metodelor didactice; tendința de a instrui cu orice preț. (după it. didatticismo)

DIDACTICÍSM n. 1) Folosire exagerată și aplicare pedantă a principiilor și metodelor de învățământ și de instruire. 2) Tendință exagerată de a instrui și de a povățui cu orice preț. /didactic + suf. ~ism


Definiții din dicționare specializate

Aceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.

Intrare: didacticism
didacticism substantiv neutru
substantiv neutru (N29)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular didacticism didacticismul
plural
genitiv-dativ singular didacticism didacticismului
plural
vocativ singular
plural