8 definiții pentru craul

CRÁUL s. n. Stil de înot în care înotătorul stă cu fața în jos, în poziție orizontală, mișcând alternativ brațele, concomitent cu o forfecare în plan vertical a picioarelor, iar capul iese din apă în mod ritmic, la dreapta sau la stânga, atât cât să poată respira. – Din engl., fr. crawl.

CRÁUL s. n. Stil de înot în care înotătorul stă cu fața în jos, în poziție orizontală, mișcând alternativ brațele, concomitent cu o forfecare în plan vertical a picioarelor, iar capul iese din apă în mod ritmic, pentru respirație, la dreapta sau la stânga. – Din engl., fr. crawl.

CRAUL s. n. Sistem de înot în care mișcarea picioarelor are alt ritm decît cea a mîinilor, iar capul rămîne cît mai mult sub apă (ceea ce dă înotătorului sprinteneală și iuțeală). Cursa de 100 de metri craul. ◊ (Adverbial) Înoată craul. – Pronunțat monosilabic. – Scris și: (după englezește) crowle.

CRÁUL s.n. Stil de înot în care mișcarea picioarelor se face în alt ritm decât aceea a brațelor, capul rămânând cât mai mult sub apă. [< engl., fr. crawl].

CRAUL s. n. stil de înot în care mișcarea picioarelor se face în alt ritm decât aceea a brațelor, capul ieșind ritmic din apă. (< engl., fr. crawl)

CRÁUL n. Stil rapid de înot, cu fața în apă, mișcarea de rotație a brațelor fiind însoțită de o mișcare forfecată a picioarelor. /<engl., fr. crawle

Intrare: craul
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular craul craulul
plural
genitiv-dativ singular craul craulului
plural
vocativ singular
plural