9 definiții pentru craul

craul sn [At: DN3 / Pl: ~e / E: eg crawl] Stil de înot cu fața în jos, cu mișcări alternative ale brațelor, forfecare a picioarelor în plan orizontal și scoatere a capului din apă pentru respirație în mod ritmic, cu fața în partea opusă brațului ridicat.

CRÁUL s. n. Stil de înot în care înotătorul stă cu fața în jos, în poziție orizontală, mișcând alternativ brațele, concomitent cu o forfecare în plan vertical a picioarelor, iar capul iese din apă în mod ritmic, la dreapta sau la stânga, atât cât să poată respira. – Din engl., fr. crawl.

CRÁUL s. n. Stil de înot în care înotătorul stă cu fața în jos, în poziție orizontală, mișcând alternativ brațele, concomitent cu o forfecare în plan vertical a picioarelor, iar capul iese din apă în mod ritmic, pentru respirație, la dreapta sau la stânga. – Din engl., fr. crawl.

CRAUL s. n. Sistem de înot în care mișcarea picioarelor are alt ritm decît cea a mîinilor, iar capul rămîne cît mai mult sub apă (ceea ce dă înotătorului sprinteneală și iuțeală). Cursa de 100 de metri craul. ◊ (Adverbial) Înoată craul. – Pronunțat monosilabic. – Scris și: (după englezește) crowle.

CRÁUL s.n. Stil de înot în care mișcarea picioarelor se face în alt ritm decât aceea a brațelor, capul rămânând cât mai mult sub apă. [< engl., fr. crawl].

CRAUL s. n. stil de înot în care mișcarea picioarelor se face în alt ritm decât aceea a brațelor, capul ieșind ritmic din apă. (< engl., fr. crawl)

CRÁUL n. Stil rapid de înot, cu fața în apă, mișcarea de rotație a brațelor fiind însoțită de o mișcare forfecată a picioarelor. /<engl., fr. crawle

Intrare: craul
substantiv neutru (N29)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular craul craulul
plural
genitiv-dativ singular craul craulului
plural
vocativ singular
plural