9 definiții pentru conosament

conosamént sn [At: DA / Pl: ~e / E: rs кoнocaмeнт, fr connaissement, ger Konosement] Document care însoțește transportul mărfurilor pe apă.

CONOSAMÉNT, conosamente, s. n. Document care însoțește transportul mărfurilor pe apă. – Din rus. konosament, cf. fr. connaissement, germ. Konnossement.[1]

  1. În original, greșit: cf. germ. konossement. cata

CONOSAMÉNT, conosamente, s. n. Document care însoțește transportul mărfurilor pe apă. – Din rus. konosament, cf. fr. connaissement, germ. Konnossement.

CONOSAMÉNT, conosamente, s. n. Factură care indică cantitatea, greutatea și felul unei încărcături expediate pe un vas de comerț.

conosamént s. n., pl. conosaménte

conosamént s. n., pl. conosaménte

CONOSAMÉNT s.n. (Mar.) Contract semnat de comandantul unei nave comerciale, prin care acesta certifică îmbarcarea mărfurilor, obligându-se să le predea la destinație. ♦ Document pentru transportul aerian de mărfuri. [< germ. Konnossement, cf. fr. connaissement, rus. konosament].

CONOSAMÉNT s. n. contract semnat de armator sau de comandantul unei nave comerciale prin care se confirmă primirea mărfii, precum și obligația de a o transporta în condiții bune și a o preda la destinație. (< rus. konosament, germ. Konnossement)

CONOSAMÉNT ~e n. Document prin care se legalizează transportul mărfurilor pe un vas maritim. /<germ. Konnossement

Intrare: conosament
conosament substantiv neutru
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular conosament conosamentul
plural conosamente conosamentele
genitiv-dativ singular conosament conosamentului
plural conosamente conosamentelor
vocativ singular
plural