11 definiții pentru atletism

atletísm sn [At: DA ms / Pl: ? / E: fr athlétisme] 1-4 (Profesie sau) ocupație a atletului (1, 3). 5 Exerciții sportive de sărituri, alergări și aruncări de greutăți. 6 Disciplină sportivă care cuprinde atletismul (1).

ATLETÍSM s. n. Ramură a sportului care cuprinde diverse probe de alergări și de marș, de sărituri și aruncări sau probe combinate, la care participă atleții. – Din fr. athlétisme.

ATLETÍSM s. n. Ramură a sportului care cuprinde diverse probe de alergări și de marș, de sărituri și aruncări, sau probe combinate, la care participă atleții. – Din fr. athlétisme.

ATLETÍSM s. n. Ramură a sportului care cuprinde un ansamblu de exerciții de alergări, sărituri și aruncări. Atletismul a căpătat o mare dezvoltare în țara noastră.

ATLETÍSM s. n. Ramură a sportului care cuprinde un ansamblu de exerciții de alergări, sărituri și aruncări. – Fr. athlétisme.

ATLETÍSM s. (SPORT) atletică ușoară.

ATLETÍSM s.n. Exerciții sportive de alergări, sărituri și aruncări; disciplină a sportului care cuprinde aceste exerciții. [< fr. athlétisme].

ATLETÍSM s. n. ramură a sportului care cuprinde probe de alergări, sărituri, aruncări; atletică ușoară. (< fr. athlétisme)

ATLETÍSM n. Ramură a sportului care cuprinde probe la alergări, de marș, de sărituri și de aruncări sau probe combinate. [Sil. a-tle-] /<fr. athlétisme


Definiții din dicționare specializate

Aceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.

atletísm s. n. (sil. -tle-)

Intrare: atletism
  • silabație: -tle-
substantiv neutru (N29)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • atletism
  • atletismul
  • atletismu‑
plural
genitiv-dativ singular
  • atletism
  • atletismului
plural
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)