10 definiții pentru anofelogen

anofelogén, ~ă a [At: DEX2 / Pl: ~i, ~e / E: fr anophelogène] (D. terenuri, bălți) Care constituie un focar de dezvoltare a țânțarilor anofeli.

ANOFELOGÉN, -Ă, anofelogeni, -e, adj. (Despre terenuri, bălți etc.) Care constituie un focar de dezvoltare a țânțarilor anofeli. – Din fr. anophelogène.

ANOFELOGÉN, -Ă, anofelogeni, -e, adj. (Despre terenuri, bălți etc.) Care constituie un focar de dezvoltare a țânțarilor anofeli. – Din fr. anophelogène.

ANOFELOGÉN, -Ă, anofelogeni, -e, adj. (Despre terenuri, bălți etc.) Care constituie un focar de dezvoltare a țânțarilor anofeli. – Fr. anophelogène (< gr.).

anofelogén adj. m., pl. anofelogéni; f. anofelogénă, pl. anofelogéne

anofelogén adj. m., pl. anofelogéni; f. sg. anofelogénă, pl. anofelogéne

ANOFELOGÉN, -Ă adj. (Despre terenuri, bălți) Care constituie un focar de dezvoltare a țânțarilor anofeli. [< fr. anophélogène].

ANOFELOGÉN, -Ă adj. (despre terenuri, bălți) care constituie un focar de dezvoltare a țânțarilor anofeli. (< fr. anophélogène)

ANOFELOGÉN ~ă (~i, ~e) (despre bălți, terenuri) Care constituie un focar de înmulțire și dezvoltare a țânțarilor anofeli. /<fr. anophélogene


Definiții din dicționare specializate

Aceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.

ANOFELO- „țînțar”. ◊ gr. anopheles „dăunător, vătămător” > fr. anophélo- > rom. anofelo-.~gen (v. -gen1), adj., care constituie un focar de dezvoltare a țînțarilor anofeli.

Intrare: anofelogen
anofelogen adjectiv
adjectiv (A1)
Surse flexiune: DOR
masculin feminin
nearticulat articulat nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular anofelogen anofelogenul anofeloge anofelogena
plural anofelogeni anofelogenii anofelogene anofelogenele
genitiv-dativ singular anofelogen anofelogenului anofelogene anofelogenei
plural anofelogeni anofelogenilor anofelogene anofelogenelor
vocativ singular
plural