10 definiții pentru alimentator

alimentator, ~oare sn, a [At: LTR / Pl: ~i, ~oare / E: alimenta + -tor] 1-2 (Dispozitiv) care servește la alimentarea unei mașini (a unei instalații) cu combustibil, cu materie primă de prelucrat etc. corectată

ALIMENTATÓR, alimentatoare, s. n. Dispozitiv care alimentează o mașină, o instalație etc. cu combustibil sau cu materie primă. – Din fr. alimentateur.

ALIMENTATÓR, alimentatoare, s. n. Dispozitiv care servește la alimentarea unei mașini sau a unei instalații cu combustibil sau cu materie primă. – Din fr. alimentateur.

ALIMENTATÓR, alimentatoare, s. n. Dispozitiv care servește la alimentarea unei mașini cu combustibil sau cu materie primă de prelucrat.

ALIMENTATÓR, alimentatoare, s. n. Dispozitiv care servește la alimentarea unei mașini cu combustibil sau cu materie primă. – După fr. alimentateur.

alimentatór s. n., pl. alimentatoáre

alimentatór s. n., pl. alimentatoáre

ALIMENTATÓR s.n. Dispozitiv pentru alimentarea unei mașini cu combustibil sau cu materie primă de prelucrat. [Cf. fr. alimentateur].

ALIMENTATÓR, -OÁRE I. adj. care alimentează. II. s. n. dispozitiv pentru alimentarea unei mașini cu combustibil, cu materie primă de prelucrat. (< fr. alimentateur)

ALIMENTATÓR ~oáre n. 1) Dispozitiv care servește la alimentarea unei mașini cu combustibil sau cu materie primă. 2) Mic transformator de curent continuu pentru aparate de radio. /<fr. alimentateur

Intrare: alimentator
alimentator substantiv neutru
substantiv neutru (N11)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular alimentator alimentatorul
plural alimentatoare alimentatoarele
genitiv-dativ singular alimentator alimentatorului
plural alimentatoare alimentatoarelor
vocativ singular
plural