Cuvântul zilei, 11 februarie 2024

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
huzuri
© imagine Ștefania

HUZURI, huzuresc, vb. IV. Intranz. A trăi comod, în belșug și în trândăvie. ♦ A fi lipsit de griji; a se simți foarte mulțumit, a o duce bine. – Din huzur.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 11 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: birnic

În 1993 Regina Elisabeta II acceptă să plătească impozit pe venitul personal în aceleași condiții ca orice contribuabil obișnuit.
iconița cuvântului zilei

2022: sagace

Ziua internațională a fetelor și femeilor cu activități în domeniul științei
iconița cuvântului zilei

2021: ayatollah

În 1979 Revoluția Iraniană înlocuiește forma de guvernământ cu o republică islamică condusă de ayatollahul Ruhollah Khomeini, conducătorul revoluției.
iconița cuvântului zilei

2020: senescență

În 2013 Papa Benedict al XVI-lea a anunțat că renunță la pontificat, o premieră în istoria bisericii moderne, motivând că nu mai are forță să conducă din cauza vârstei avansate.
iconița cuvântului zilei

2019: medular

S-a născut în 1888 medicul neurolog Nicolae Ionescu-Șișești, profesor de Neurologie la Facultatea de Medicină din București, director al Clinicii de Neurologie a Spitalului Colentina-București, membru corespondent al Academiei Române. A adus contribuții valoroase în domeniul patologiei tumorale a măduvei spinării.