Cuvântul zilei, 11 februarie 2021

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
ayatollah
© imagine Ștefania

AYATOLLAH, ayatollahi, s. m. Șef religios la musulmanii șiiți. [Pr.: a-ia-. - Scris și: ayatolah] – Din fr. ayatollah.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 11 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: huzuri

S-a născut în 1969 actrița americană Jennifer Aniston, cunoscută mai ales pentru rolul lui Rachel Green din sitcom-ul Prietenii tăi (în engleză Friends), rol pentru care a câștigat numeroase premii. După ce a dus o viață de huzur, bazându-se pe banii părinților ei cu unicul scop de a se mărita cu un bărbat cu bani, Rachel evoluează treptat într-o femeie de afaceri de succes.
iconița cuvântului zilei

2023: birnic

În 1993 Regina Elisabeta II acceptă să plătească impozit pe venitul personal în aceleași condiții ca orice contribuabil obișnuit.
iconița cuvântului zilei

2022: sagace

Ziua internațională a fetelor și femeilor cu activități în domeniul științei
iconița cuvântului zilei

2020: senescență

În 2013 Papa Benedict al XVI-lea a anunțat că renunță la pontificat, o premieră în istoria bisericii moderne, motivând că nu mai are forță să conducă din cauza vârstei avansate.
iconița cuvântului zilei

2019: medular

S-a născut în 1888 medicul neurolog Nicolae Ionescu-Șișești, profesor de Neurologie la Facultatea de Medicină din București, director al Clinicii de Neurologie a Spitalului Colentina-București, membru corespondent al Academiei Române. A adus contribuții valoroase în domeniul patologiei tumorale a măduvei spinării.