Cuvântul zilei, 11 iunie 2021

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
carambol
© imagine Ștefania

CARAMBOL, caramboluri, s. n. (La jocul de biliard) Lovire cu bila proprie a celorlalte două bile (prin care se marchează un punct pentru jucător); punct înscris în acest fel. ♦ Fig. (Fam.) Încurcătură, zăpăceală; ciocnire. – Din fr. carambole.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 11 iunie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: dezaproba

În 1963, președintele SUA John F. Kennedy, în timpul unui discurs televizat, afirmă că segregarea este greșită din punct de vedere moral și că e timpul să se ia măsuri.
iconița cuvântului zilei

2022: jubartă

Pe 11 iunie 2021 Michael Packard, pescar american, a supraviețuit unui accident unic în lume: în timpul unei scufundări a fost înghițit accidental de o balenă cu cocoașă. Din fericire, aceasta l-a scuipat un minut mai târziu, el scăpând nevătămat.
iconița cuvântului zilei

2020: jariște

Potrivit calculelor lui Eratostene este data la care în anul 1184 î.Hr., în timpul războiului troian, este arsă Troia.
iconița cuvântului zilei

2019: tenuitate

S-a născut în 1899 prozatorul japonez Yasunari Kawabata. Opera sa, scrisă într-un stil plin de lirism și subtilitate, i-a adus premiul Nobel pentru literatură în 1968.
iconița cuvântului zilei

2018: nanism

S-a născut în 1969 actorul american Peter Dinklage, cunoscut pentru rolul Tyrion Lannister din serialul „Urzeala tronurilor”. Peter Dinklage măsoară 1,35 metri înălțime.