Cuvântul zilei, 8 martie 2021

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
codice
© imagine Ramona

CODICE, codice, s. n. 1. Reunire de table cerate, reprezentând cea mai veche formă de carte la romani. 2. Culegere (manuscrisă) de legi, de documente din Evul Mediu sau, p. ext., de orice texte vechi (medievale), de obicei cu conținut variat. [Var.: codex, codexuri, s. n.] – Din lat. codex, -icis.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 8 martie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: știrbi

În 1839 s-a născut Josephine Cochrane, în Ohio, considerată inventatoarea mașinii de spălat vase. Provenind dintr-o familie înstărită, ea primea o mulțime de oaspeți și s-a plâns că servitorii îi ciobeau vasele. A proiectat în 1886 o mașină de spălat vase folosind jet de apă și produs de curățat.
iconița cuvântului zilei

2023: supapă

Pe 8 martie 1980 începea Festivalul de Rock de la Tbilisi, primul festival oficial de rock din Uniunea Sovietică.
iconița cuvântului zilei

2022: verdeș

Pe 8 martie 2014 cursa aeriană Malaysia Airlines 370 a dispărut fără urmă în Oceanul Indian. Ani de zile de căutări stăruitoare au rămas fără rezultat.
iconița cuvântului zilei

2020: excela

În 1970 reprezentativa de handbal masculin a României cucerește pentru a treia oară consecutiv titlul de campioană mondială.
iconița cuvântului zilei

2019: goeletă

S-a născut în 1910 scriitorul Radu Tudoran, autorul romanului pentru tineret Toate pânzele sus!.