Cuvântul zilei, 8 martie 2024

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
știrbi
© imagine Ramona

ȘTIRBI, știrbesc, vb. IV. 1. Intranz. A pierde unul sau mai mulți dinți; a deveni știrb. 2. Refl. (Despre vase de gospodărie și alte obiecte) A pierde o bucățică din margine; a se ciobi; (despre instrumente de tăiat) a avea lipsă o părticică (sau mai multe) din muchia tăișului; a se toci; p. ext. a se ciunti. ◊ Tranz. Am știrbit o farfurie. 3. Tranz. Fig. A diminua valoarea, prestigiul cuiva; a nesocoti, a încălca (o lege, un drept etc.); a aduce prejudicii cuiva. – Din știrb.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 8 martie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: supapă

Pe 8 martie 1980 începea Festivalul de Rock de la Tbilisi, primul festival oficial de rock din Uniunea Sovietică.
iconița cuvântului zilei

2022: verdeș

Pe 8 martie 2014 cursa aeriană Malaysia Airlines 370 a dispărut fără urmă în Oceanul Indian. Ani de zile de căutări stăruitoare au rămas fără rezultat.
iconița cuvântului zilei

2021: codice

Pe 8 martie 1629 s-a născut Ioan Căianu, călugăr franciscan și culegător de muzică din Transilvania. Este coautor al codicelui care îi poartă numele, Codex Caioni.
iconița cuvântului zilei

2020: excela

În 1970 reprezentativa de handbal masculin a României cucerește pentru a treia oară consecutiv titlul de campioană mondială.
iconița cuvântului zilei

2019: goeletă

S-a născut în 1910 scriitorul Radu Tudoran, autorul romanului pentru tineret Toate pânzele sus!.