Cuvântul zilei, 9 ianuarie 2021

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
antablament
© imagine Ramona

ANTABLAMENT, antablamente, s. n. Element de arhitectură așezat deasupra zidurilor de fațadă sau a coloanelor unei construcții, care susține acoperișul. – Din fr. entablement.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 9 ianuarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: polilingv

În 1970 s-a născut Lara Fabian, cântăreață belgiană. Cântă în mai multe limbi: franceză, engleză, germană, italiană, portugheză, spaniolă, greacă, rusă, latină, ebraică, turcă și azeră.
iconița cuvântului zilei

2022: ifos

În 2007 Steve Jobs prezintă la San Francisco, California, primul iPhone.
iconița cuvântului zilei

2020: șfichiui

S-a născut în 1955 actorul american J. K. Simmons, laureat al premiului Oscar pentru filmul Whiplash în care interpretează rolul unui profesor abuziv care își ironizează și insultă studenții pentru a-i împinge să exceleze.
iconița cuvântului zilei

2019: dezabuzat

S-a născut în 1881 jurnalistul, eseistul, criticul literar, poetul și romancierul italian Giovanni Papini. Cea mai cunoscută lucrare a sa este romanul autobiografic Un om sfârșit, portretul unui intelectual măcinat de o profundă dezamăgire în fața mediocrității lumii din jur.
iconița cuvântului zilei

2018: furtiv

S-a născut în 1913 președintele american Richard Nixon. A fost singurul președinte american care a demisionat din funcție, datorită „scandalului Watergate” în care membri ai administrației sale au întreprins activități clandestine și adesea ilegale.