Cuvântul zilei, 25 mai 2019

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
hominid
© imagine Alexandra Berdan

HOMINID, hominizi, s. m. (La pl.) Familie de primate cuprinzând omul și precursorii săi fosili din perioada cuaternară (Hominidae); (și la sg.) reprezentant al acestei familii. – Din fr. hominide.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 25 mai în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: arpentaj

În 2007 a fost lansat Google Street View, serviciul de navigație virtuală, care completează Google Maps și Google Earth, permițând utilizatorilor să vizualizeze o panoramă la 360 de grade a unor locuri situate pe drumurile publice, urbane sau rurale, pe care au fost înregistrate în prealabil imagini de către traficul auto. În Emiratele Arabe Unite, Google folosește cămile echipate la fel ca vehiculele pentru a fotografia locurile inaccesibile.
iconița cuvântului zilei

2022: ecleraj

Parisul este supranumit Orașul Luminii datorită eforturilor unui singur om: Gabriel Nicolas de La Reynie, locotenent general de poliție, născut pe 25 mai 1625. A instalat peste 6.000 de felinare în oraș pentru a descuraja criminalitatea. De asemenea, a făcut din Paris cel mai curat oraș din Europa.
iconița cuvântului zilei

2021: karite

Ziua Mondială a Africii
iconița cuvântului zilei

2020: confiență

S-a născut în 1803 Ralph Waldo Emerson, poet, eseist și filozof american, liderul mișcării transcendentaliste de la începutul secolului al XIX-lea. Unul dintre cele mai cunoscute eseuri are sale are ca tematică încrederea în propiile puteri (în engleză Self-Reliance).
iconița cuvântului zilei

2018: pampas

Ziua națională a Argentinei