Cuvântul zilei, 18 mai 2019

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
exponat
© imagine Addell Design

EXPONAT, exponate, s. n. Obiect expus în cadrul unei expoziții, unui muzeu etc. – Din rus. eksponat.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 18 mai în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: pompos

Carl Fabergé s-a născut pe 18 mai 1846 la Sankt Petersburg, Rusia. A fost un bijutier cunoscut mai ales pentru ouăle Fabergé, piese de bijuterie în formă de ouă, realizate din metale și pietre prețioase, care conțin o surpriză precum ouăle de ciocolată.
iconița cuvântului zilei

2023: tain

În 332 Constantin cel Mare, luând exemplul Romei, anunță distribuirea gratuită a unei rații de mâncare cetățenilor din Constantinopol.
iconița cuvântului zilei

2022: budoar

În 1897 s-a născut Marcel De Sano (nume inițial Marcel Drăgușanu), pilot de război și regizor de film. De origine din Buciumeni, județul Galați, a trăit în Franța, Italia și Statele Unite. Unul dintre filmele sale se numește Boudoir diplomatique.
iconița cuvântului zilei

2021: emfatic

În 1804 Senatul Franței îl proclamă pe Napoleon Bonaparte Împărat al francezilor. Este începutul Primului Imperiu Francez.
iconița cuvântului zilei

2020: farniente

S-a născut în 1872 Bertrand Russell, logician, filosof, matematician, istoric și eseist britanic, laureat al Premiului Nobel pentru literatură. Printre lucrările sale traduse în limba română se numără și Elogiul inactivității.