Cuvântul zilei, 13 noiembrie 2017

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
dedublare
imagine © Andrea Homorodean

DEDUBLARE, dedublări, s. f. Acțiunea de a se dedubla și rezultatul ei; împărțire în două. ◊ Dedublarea personalității = tulburare psihică constând în disocierea personalității, la același individ, una normală și alta morbidă, fiecare dominând alternativ și determinând caracterul comportamentului. – V. dedubla.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 13 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: prezbiter

În 354 s-a născut Augustin de Hipona, cunoscut drept Sfântul Augustin, pe teritoriul Algeriei de azi. În scrierile sale utilizează argumente logice încercând să demonstreze veridicitatea religiei creștine.
iconița cuvântului zilei

2022: heliac

În 1872 Claude Monet pictează Impression, soleil levant, tablou considerat „fondatorul” impresionismului.
iconița cuvântului zilei

2021: necropolă

În 1854, la Londra, a fost inaugurată o linie de tren rezervată cadavrelor. În acele vremuri cu mortalitate ridicată și cimitire supraaglomerate, rămășițele morgilor orașului erau evacuate în suburbiile Londrei prin intermediul acestei linii neobișnuite, numite „London Necropolis Railway”.
iconița cuvântului zilei

2020: complezent

Ziua Mondială a Bunăvoinței.
iconița cuvântului zilei

2019: lahar

În 1985 laharul rezultat în urma erupției vulcanului Nevado del Ruiz a îngropat orașul columbian Armero, ucigând 23000 de persoane.