Cuvântul zilei, 14 noiembrie 2017
iconiță email iconiță RSS iconiță Facebook

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin email. Există însă numeroase site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm IFTTT (RSS feed to email).
fuleu
imagine © Andrea Homorodean

FULÉU, fulee, s. n. 1. Alergare în pas mare, mâinile mișcându-se în ritmul picioarelor. 2. Distanța parcursă de un cal din momentul când se desprinde de pământ și până îl atinge din nou, marcată de două urme succesive ale aceluiași picior. – Din fr. foulée.


Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 14 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2016: nealiniere

În 1889 se naște Jawaharlal Nehru, primul premier al Indiei independente, unul dintre inițiatorii Mișcării de nealiniere.
iconița cuvântului zilei

2015: picnic

175 de ani de la nașterea lui Claude Monet. Unul dintre taloburile sale se numește Dejun pe iarbă. Azi este și ziua internațională a relaxării (Loosen Up, Lighten Up Day – LuLu Day).
iconița cuvântului zilei

2014: belvedere

În 1898 se naște Benjamin Fundoianu, critic și scriitor, autor al volumului de poezii Privelști. A murit în 1944 în lagărul de la Auschwitz
iconița cuvântului zilei

2013: chindie

În 1878 Carol I se adresa către dobrogeni: Locuitori de orice naționalitate și religie, Dobrogea – vechea posesiune a lui Mircea cel Bătrân – de astăzi face parte din România.
iconița cuvântului zilei

2012: aleuronat

Zi mondială de luptă împotriva diabetului

Comentarii