Cuvântul zilei, 4 septembrie 2017

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
motet
imagine © Andrea Homorodean

MOTÉT, motete, s. n. Gen de muzică vocală religioasă polifonică, cu sau fără acompaniament muzical, în care fiecărei strofe sau fiecărui verset din text îi corespund o melodică și o ritmică proprii. – Din fr. motet.[1] modificată

  1. În original „corespunde”. — raduborza

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 4 septembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2019: colligatum

S-a născut în 1768 scriitorul și diplomatul francez François-René de Chateaubriand, considerat fondatorul romantismului în literatura franceză. A scris Miscelanee politice și polemice și Miscelanee literare.
iconița cuvântului zilei

2018: tedeum

Se naște în 1824 Anton Bruckner, compozitor și organist austriac, cunoscut printre altele pentru compozițiile sale religioase.
iconița cuvântului zilei

2016: planturos

Cântăreața Beyonce împlinește 35 de ani.
iconița cuvântului zilei

2015: scăpăta

Prin convenție, 4 septembrie 476, când Odoacru îl obligă pe Romulus să abdice, este considerată data prăbușirii Imperiului Roman de Apus
iconița cuvântului zilei

2014: fățiș

Termen folosit într-o exprimare publică a premierului Ponta: Sprijinul pe care România l-a acordat Ucrainei, mai mult sau mai puțin fățiș, a fost evident.
iconița cuvântului zilei

2013: inefabil

55 de ani de la inaugurarea festivalului George Enescu, cea mai importantă manifestare culturală care are loc la noi, cu ecouri în întreaga lume.
iconița cuvântului zilei

2012: chateaubriand

În 1768 se năștea Chateaubriand

Comentarii