Cuvântul zilei, 2 septembrie 2017

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
paleolog
imagine © Andrea Homorodean

PALEOLOG, -Ă s.m. și f. Om de știință care studiază limbile vechi. [< fr. paléologue, cf. gr. palaios – vechi, logos – studiu].

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 2 septembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: dicton

În cadrul unui discurs în 1901 Theodore Roosevelt rostește dictonul Vorbește încet și poartă un băț mare; vei ajunge departe. Aforismul este considerat a descrie stilul abordat de președintele SUA în politica externă, ideea fiind negocierea pașnică dublată de putere în caz că lucrurile nu merg bine.
iconița cuvântului zilei

2022: nerod

S-a născut în 1966 actrița mexicană Salma Hayek. Printre rolurile sale se numără și cele din filmele Oameni mari și fără minte și Oameni mari și fără minte 2.
iconița cuvântului zilei

2021: camarad

În 1993 Statele Unite și Rusia semnează un acord de cooperare în spațiul cosmic, marcînd sfîrșitul oficial al Cursei Spațiale.
iconița cuvântului zilei

2020: grobnic

S-a născut în 1894 scriitorul austriac Joseph Roth. Printre romanele sale traduse în limba română se numără și Cripta habsburgilor.
iconița cuvântului zilei

2019: instrui

S-a născut în 1951 actorul american Mark Harmon. Din 2003 joacă în seria de televiziune NCIS: Anchetă militară în rolul agentului federal Leroy Jethro Gibbs.