Cuvântul zilei, 4 aprilie 2015

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
psihoză
© imagine Carmen Nistor

PSIHOZĂ, psihoze, s. f. Boală psihică manifestată prin tulburări ale comportamentului, gândirii sau afectivității de care bolnavul nu este conștient și care necesită izolarea acestuia. ♦ Stare de spirit bolnăvicioasă, caracterizată printr-o surescitare obsedantă și contagioasă, creată de cauze exterioare; obsesie, idee fixă. – Din fr. psychose.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 4 aprilie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: perfid

Ziua internațională pentru conștientizare și asistență în acțiunea împotriva minelor (ONU).
iconița cuvântului zilei

2023: ostil

În 1949, a fost creată la Washington Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) cu scopul de a asigura apărarea împotriva țărilor comuniste, ceea ce a declanșat războiul rece între Statele Unite și URSS.
iconița cuvântului zilei

2022: paleontologie

În 1796 Georges Cuvier ține prima prelegere de paleontologie, lucrarea sa comparând rămășițele scheletice ale elefanților indieni și africani cu fosilele de mamuți și un alt animal, pe care ulterior îl va numi mastodont.
iconița cuvântului zilei

2021: privighetoare

Lingvistul Ionel Funeriu împlinește 75 de ani.
iconița cuvântului zilei

2020: rojdanic

S-a născut în 1965 Robert John Downey, Jr. actor american, dublu nominalizat la premiul Oscar. Printre filmele sale cele mai cunoscute se numără și Zodiac.