Cuvântul zilei, 5 aprilie 2015

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
goangă
© imagine Carmen Nistor

GOANGĂ, goange, s. f. (Pop.) Insectă (mică), gânganie. ◊ Expr. (Glumeț) A spune goange = a spune fleacuri, minciuni. A se ține de goange = a fi neserios, a face farse, glume (nepotrivite). – Probabil formație onomatopeică.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 5 aprilie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: suicid

Cântărețul și chitaristul Kurt Cobain se sinucide prin împușcare în 1994, la 27 de ani.
iconița cuvântului zilei

2023: efuziune

În 1986 a avut loc Rendez-vous Houston: A City in Concert, unul dintre cele mai mari concerte, susținut de Jean-Michel Jarre, cu o audiență estimată la 1,5 milioane de persoane. Planificat inițial ca o celebrare a celei de-a 25-a aniversări a NASA, a devenit o comemorare după dezastrul Challenger, care tocmai avusese loc. Unul dintre astronauții uciși, Ron McNair, prieten cu Jean-Michel Jarre, trebuia să cânte la saxofon în direct din spațiu.
iconița cuvântului zilei

2022: solipsism

Ziua internațională a conștiinței (ONU)
iconița cuvântului zilei

2021: doct

În 1832 se naște Jules Ferry, promotorul învățământului gratuit, laic și obligatoriu în Franța, dar și susținător al expansiunii coloniale a țării.
iconița cuvântului zilei

2020: felonie

S-a născut în 1942 regizorul britanic Peter Greenaway. Cel mai cunoscut și controversat film al său, Bucătarul, hoțul, soția lui și amantul ei este o fabulă șocantă despre infidelitate.