Cuvântul zilei, 4 aprilie 2024

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
perfid
imagine © Andrea Homorodean

PERFID, -Ă, perfizi, -de, adj. (Despre oameni) Care, sub o înfățișare binevoitoare sau indiferentă, ascunde răutate, viclenie, necinste; care vatămă pe cel care îi acordă încredere. ♦ (Despre manifestările oamenilor, fenomene, lucruri) Care este vătămător, periculos, fără să pară astfel. – Din fr. perfide.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 4 aprilie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: ostil

În 1949, a fost creată la Washington Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) cu scopul de a asigura apărarea împotriva țărilor comuniste, ceea ce a declanșat războiul rece între Statele Unite și URSS.
iconița cuvântului zilei

2022: paleontologie

În 1796 Georges Cuvier ține prima prelegere de paleontologie, lucrarea sa comparând rămășițele scheletice ale elefanților indieni și africani cu fosilele de mamuți și un alt animal, pe care ulterior îl va numi mastodont.
iconița cuvântului zilei

2021: privighetoare

Lingvistul Ionel Funeriu împlinește 75 de ani.
iconița cuvântului zilei

2020: rojdanic

S-a născut în 1965 Robert John Downey, Jr. actor american, dublu nominalizat la premiul Oscar. Printre filmele sale cele mai cunoscute se numără și Zodiac.
iconița cuvântului zilei

2019: criant

S-a născut în 1876 pictorul francez Maurice de Vlaminck, unul din reprezentanții principali ai fauvismului, mișcare artistică care punea accentul pe intensitatea culorilor în pictură.