9 definiții pentru tetra (text.)

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

TETRA2 s. f. Țesătură textilă cu aspect de tricot în care două ochiuri pe față alternează cu două ochiuri pe dos; p. ext. produs confecționat din acest material. ◊ (Adjectival) Maiou tetra. – Denumire comercială.

tetra2 sn [At: LTR2 / E: dc] 1 Țesătură cu aspect de tricot în care două ochiuri pe față alternează cu două ochiuri pe dos. 2 (Pex) Produs confecționat din tetra2 (1).

TETRA2 s. n. Țesătură textilă cu aspect de tricot în care două ochiuri pe față alternează cu două ochiuri pe dos; p. ext. produs confecționat din acest material. ◊ (Adjectival) Maiou tetra. – Denumire comercială.

TETRA s.n. (Text.) Țesătură de tricot dintr-un fir în care alternează cîte două șiruri de ochiuri pe față cu două pe dos; (p. ext.) produs confecționat din acest tricot. [Nume comercial].

TETRA1 s. n. țesătură de tricot dintr-un fir în care alternează câte două șiruri de ochiuri pe față cu două pe dos; produs confecționat din acest tricot. (n. com.)

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

tetra1 adj. invar. (maiouri ~)

Intrare: tetra (text.)
tetra1 (s.f.) substantiv feminin
substantiv feminin (F159)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • tetra
  • tetra
plural
genitiv-dativ singular
  • tetre
  • tetrei
plural
vocativ singular
plural
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

tetrasubstantiv feminin

  • 1. Țesătură textilă cu aspect de tricot în care două ochiuri pe față alternează cu două ochiuri pe dos. DEX '09 DEX '98 DN
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.