4 definiții pentru stem

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

stem2 sn [At: DN3 / Pl: ? / E: eg stem] (Mrn) Acord de angajare a unei nave prin care armatorul se obligă să efectueze transportul, se hotărăsc data și locul încărcării, cantitatea de încărcat rămânând eventual a se stabili ulterior.

STEM s.n. (Mar.) Acord de angajare a unei nave prin care armatorul se obligă să efectueze transportul, se hotărăsc data și locul încărcării, cantitatea de încărcat rămînînd eventual a se stabili ulterior. [< engl. stem].

STEM s. n. acord de angajare a unei nave prin care armatorul se obligă să efectueze transportul, se hotărăsc data și locul încărcăturii, cantitatea de încărcat rămânând eventual a se stabili ulterior. (< engl. stem)

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

Intrare: stem
substantiv neutru (N29)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • stem
  • stemul
  • stemu‑
plural
genitiv-dativ singular
  • stem
  • stemului
plural
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

stemsubstantiv neutru

  • 1. marină Acord de angajare a unei nave prin care armatorul se obligă să efectueze transportul, se hotărăsc data și locul încărcării, cantitatea de încărcat rămânând eventual a se stabili ulterior. DN
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.