14 definiții pentru report

din care

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

REPORT, reporturi, s. n. Trecere a unei sume (reprezentând un total parțial) din josul unei coloane în fruntea coloanei următoare, pentru a fi adunată în continuare; p. ext. sumă reportată sau orice sumă rămasă dintr-un calcul anterior. – Din fr. report.

report1 sn [At: ȘĂINEANU / Pl: ~uri / E: fr report] 1 (Fin) Trecere a unei sume (reprezentând un total parțial) din josul unei coloane în fruntea coloanei următoare, pentru a fi adunată la aceasta Si: reportare. 2 (Pex) Sumă reportată sau orice sumă rămasă dintr-un calcul anterior și transpusă în noi evidențe contabile. 3 Prelungire a unei operații de bursă, ajunse la termen, până la lichidarea următoare.

REPORT, reporturi, s. n. Trecere a unei sume (reprezentând un total parțial) din josul unei coloane în fruntea coloanei următoare, pentru a fi adunată în continuare; p. ext. sumă, total reportate sau orice sumă rămasă dintr-un calcul anterior. – Din fr. report.

REPORT, reporturi, s. n. (Contabilitate) Trecere a unei sume (reprezentînd un total parțial) din josul unei coloane în fruntea coloanei de pe pagina următoare, pentru a fi adunată la rîndul ei; p. ext. suma reportată sau orice sumă rămasă dintr-un calcul anterior.

REPORT s.n. 1. (Cont.) Trecere a unei sume, a unui total din josul coloanei în fruntea coloanei de pe pagina următoare a unui registru; (p. ext.) suma, totalul reportat. ♦ Prelungire a unei operații de bursă ajunse la termen pînă la lichidarea următoare. 2. Trecere a unei lucrări editoriale dintr-un plan de apariție în unul posterior. [< fr. report].

REPORT s. n. 1. trecere a unei sume din josul unei coloane în fruntea coloanei următoare a unui registru; suma reportată. ◊ transfer al unui desen de pe un material pe altul, în vederea imprimării litografice. 2. amânare pe o altă dată decât cea inițial stabilită. ◊ prelungire a unei operații de bursă ajunse la termen până la lichidarea următoare. 3. trecere a unei lucrări editoriale dintr-un plan de apariție în următorul. (< fr. report)

REPORT ~uri n. cont. Trecere a unei sume din josul unei coloane în fruntea coloanei următoare, pentru a continua operația adunării. /<fr. report

report n. 1. transportarea unei sume la pagina următoare, într’o contabilitate; 2. operațiune de Bursă, ce consistă a continua o operațiune pentru o dată mai târzie; 3. Jur. acțiunea de a reporta la moștenire ceeace s’a primit înainte: reportul nu se poate face decât numai la succesiunea donatorului.

*repórt n., pl. urĭ (fr. report, d. reporter, a reporta). Transcrierea uneĭ sume din josu uneĭ paginĭ în susu paginiĭ următoare: a face un report. Această sumă transcrisă: reportu e de 1000 de francĭ. Prelungirea pînă la lichidarea următoare a uneĭ operațiunĭ ajunse la termin (la bursă). Suma plătită p. acest scop de cel care cere reportu. V. raport.

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

report (sumă) s. n., pl. reporturi

report (sumă) s. n., pl. reporturi

Dicționare relaționale

Indică relații între cuvinte (sinonime, antonime).

Intrare: report
substantiv neutru (N24)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • report
  • reportul
  • reportu‑
plural
  • reporturi
  • reporturile
genitiv-dativ singular
  • report
  • reportului
plural
  • reporturi
  • reporturilor
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

report, reporturisubstantiv neutru

  • 1. Trecere a unei sume (reprezentând un total parțial) din josul unei coloane în fruntea coloanei următoare, pentru a fi adunată în continuare. DEX '09 DEX '98 DLRLC DN
    sinonime: reportare
    • 1.1. prin extensiune Sumă reportată sau orice sumă rămasă dintr-un calcul anterior. DEX '09 DLRLC DN
    • 1.2. Transfer al unui desen de pe un material pe altul, în vederea imprimării litografice. MDN '00
    • 1.3. Amânare pe o altă dată decât cea inițial stabilită. MDN '00
      • 1.3.1. Prelungire a unei operații de bursă ajunse la termen până la lichidarea următoare. DN
  • 2. Trecere a unei lucrări editoriale dintr-un plan de apariție în unul posterior. DN
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.