10 definiții pentru recomprimare

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

RECOMPRIMARE, recomprimări, s. f. Ridicare a presiunii gazelor dintr-o conductă de alimentare cu gaze, efectuată din loc în loc pe conductă, pentru a compensa pierderile de energie și a asigura curgerea gazului până la locul de folosire. – Pref. re- + comprimare (după fr. recompression).

recomprimare sf [At: DL / Pl: ~mări / E: re1- + comprimare] Ridicare a presiunii gazelor dintr-o conductă, efectuată din loc în loc, pentru a învinge rezistențele de curgere.

RECOMPRIMARE, recomprimări, s. f. Ridicare a presiunii gazelor dintr-o conductă de alimentare cu gaze, efectuată din loc în loc pe conductă, pentru a compensa pierderile de energie și a asigura curgerea gazului până la locul de folosire. – Re1- + comprimare (după fr. recompression).

RECOMPRIMARE, recomprimări, s. f. Ridicare a presiunii gazelor dintr-o conductă de alimentare cu gaze, efectuată din loc în loc pe conductă.

RECOMPRIMARE s.f. Ridicare a presiunii gazelor dintr-o conductă de alimentare cu gaze, făcută din loc în loc pe conductă pentru a învinge rezistențele de curgere. [< recomprima].

RECOMPRIMARE s. f. ridicare a presiunii gazelor dintr-o conductă de alimentare cu gaze, făcută din loc în loc pe conductă pentru a învinge rezistențele de curgere. (< recomprima)

RECOMPRIMARE ~ări f. tehn. Introducere a unor stațiuni intermediare de comprimare pe traseul unei conducte de gaz, pentru a compensa pierderea energiei și a asigura curgerea acestuia până la locul de destinație. /re- + comprimare

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

recomprimare s. f., g.-d. art. recomprimării; pl. recomprimări

recomprimare s. f., g.-d. art. recomprimării; pl. recomprimări

Intrare: recomprimare
recomprimare substantiv feminin
substantiv feminin (F113)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • recomprimare
  • recomprimarea
plural
  • recomprimări
  • recomprimările
genitiv-dativ singular
  • recomprimări
  • recomprimării
plural
  • recomprimări
  • recomprimărilor
vocativ singular
plural
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

recomprimare, recomprimărisubstantiv feminin

  • 1. Ridicare a presiunii gazelor dintr-o conductă de alimentare cu gaze, efectuată din loc în loc pe conductă, pentru a compensa pierderile de energie și a asigura curgerea gazului până la locul de folosire. DEX '09 DEX '98 DLRLC DN
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.