9 definiții pentru non

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

NON- Element de compunere care înseamnă „nu” și care servește la formarea unor substantive și a unor adjective. – Din lat., fr. non-.

non- [At: DLR / E: lat non, fr non] Element de compunere cu semnificația „nu”.

NON- Element de compunere care însemnează „nu” și care servește la formarea unor substantive și a unor adjective. – Din lat., fr. non-.

NON- Element prim de compunere savantă, folosit la formarea unor noțiuni negative care se află în raport de opoziție exclusivă cu noțiunea exprimată de elementul secund; ne-. V. in-. [< lat., fr., it., engl. non].

NON- pref. „absență totală, negație”. (< fr. non-, cf. lat. non, nu)

non troppo[1] lav [At: DEX / E: it non troppo] (Indică modul de executare a unei bucăți muzicale) Nu prea mult. corectat(ă)

  1. În original, fără accent — LauraGellner

non-eu sn [At: CONTEMP., 1949, nr. 120 / Pl: ~uri / E: non- + eu] (Fil) 1 Ceea ce există în afara eului. 2 Ceea ce nu este eu.

persona non grata sf [At: DEX2 / Pl: ~ne ~te / E: lat persona non grata] 1 Diplomat devenit indezirabil pentru guvernul țării pe lângă care a fost acreditat. 2 (Pgn) Persoană indezirabilă.

Dicționare specializate

Explică înțelesuri specializate ale cuvintelor.

relatio non harmonica (cuv. lat. „legătură nearmonică”) v. falsă relație.

Intrare: non
prefix (I7-P)
  • non
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

nonelement de compunere, prefix

  • 1. Element de compunere care însemnează „nu” și care servește la formarea unor substantive și a unor adjective. DEX '09 DEX '98 DN
    sinonime: ne
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.