13 definiții pentru formular

din care

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

FORMULAR, formulare, s. n. 1. Imprimat cu mai multe spații albe, care se completează în vederea întocmirii unui act, a unui tabel etc. 2. Broșură sau volum care cuprinde formulele uzuale dintr-o ramură a unei științe; culegere de formule. – Din fr. formulaire.

FORMULAR, formulare, s. n. 1. Imprimat cu mai multe spații albe, care se completează în vederea întocmirii unui act, a unui tabel etc. 2. Broșură sau volum care cuprinde formulele uzuale dintr-o ramură a unei științe; culegere de formule. – Din fr. formulaire.

formular sn [At: IORGA, C. I. II, 119/ Pl: ~e / E: fr formulaire] 1 Imprimat cu mai multe spații albe, care se completează în vederea întocmirii unui act, a unui tabel etc. 2 Broșură sau volum care cuprinde formulele uzuale dintr-o ramură a unei științe. 3 Culegere de formule.

FORMULAR, formulare, s. n. 1. Coală de hîrtie cu un text și cu spații albe care se completează în vederea întocmirii unui act, a unui tablou etc. A organiza și a conduce întrecerea nu înseamnă a aduna angajamente și a completa formulare, ci a desfășura o multilaterală muncă organizatorică, politică și cultural-educativă. SCÎNTEIA, 1953, nr. 2547. 2. Broșură sau volum care cuprinde formulele uzuale dintr-o ramură a unei științe.

FORMULAR s.n. 1. Imprimat care se completează în vederea întocmirii unui act. 2. Carte care cuprinde o culegere de formule dintr-un anumit domeniu; culegere de formule. [Cf. fr. formulaire].

FORMULAR s. n. 1. imprimat care se completează în vederea întocmirii unui act. 2. carte cuprinzând formule uzuale dintr-un anumit domeniu; culegere de formule. (< fr. formulaire)

FORMULAR ~e n. 1) Hârtie cu textul unui document parțial tipărit, urmând ca spațiile libere să fie completate de fiecare cu datele sale individuale. 2) rar Culegere de formule dintr-o ramură a științei. /<fr. formulaire

formular n. 1. culegere de formule: formular farmaceutic; 2. model după care se dresează un tablou, o situațiune financiară.

*formulár n., pl. e. (d. formulă; fr. formulaire). Culegere de formule: formular farmaceutic. Model după care se face un tabloŭ, o situațiune, o petițiune.

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

formular s. n., pl. formulare

Dicționare relaționale

Indică relații între cuvinte (sinonime, antonime).

FORMULAR s. imprimat. (A completat un ~.)

FORMULAR s. imprimat. (A completat un ~.)

Intrare: formular
substantiv neutru (N1)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • formular
  • formularul
  • formularu‑
plural
  • formulare
  • formularele
genitiv-dativ singular
  • formular
  • formularului
plural
  • formulare
  • formularelor
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

formular, formularesubstantiv neutru

  • 1. Imprimat cu mai multe spații albe, care se completează în vederea întocmirii unui act, a unui tabel etc. DEX '09 DEX '98 DLRLC DN
    sinonime: imprimat
    • format_quote A organiza și a conduce întrecerea nu înseamnă a aduna angajamente și a completa formulare, ci a desfășura o multilaterală muncă organizatorică, politică și cultural-educativă. SCÎNTEIA, 1953, nr. 2547. DLRLC
  • 2. Broșură sau volum care cuprinde formulele uzuale dintr-o ramură a unei științe; culegere de formule. DEX '09 DEX '98 DLRLC DN
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.