8 definiții pentru dravidian (s.m.)

DRAVIDIÁN, -Ă, dravidieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte dintr-o populație cu caractere intermediare între negroizi și albi și care locuiește în unele regiuni din India, Sri Lanka și Pakistan sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține dravidienilor (1), privitor la dravidieni. ♦ (Substantivat, f.) Limba vorbită de dravidieni (1). [Pr.: -di-an] – Din fr. dravidien.

DRAVIDIÁN, -Ă, dravidieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană (de rasă intermediară între negri și albi) care locuiește în unele regiuni din India, Sri Lanka și Pakistan sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține dravidienilor(l), privitor la dravidieni. [Pr.: -di-an] – Din fr. dravidien.

dravidián (-di-an) adj. m., s. m., pl. dravidiéni (-di-eni); adj. f., s. f. dravidiánă, pl. dravidiéne

*dravidiánă (limbă) (-di-a-) s. f., g.-d. art. dravidiénei

dravidián s. m., adj. m. (sil. -di-an), pl. dravidiéni (sil. -di-eni); f. sg. dravidiánă, g.-d. art. dravidiénei, pl. dravidiéne

DRAVIDIÁN, -Ă I. s. m. f. individ dintr-un grup de populații negre din sudul Indiei. ♦ limbi ĕne = familie de limbi vorbite în sudul Indiei și în nordul Ceylonului. (< fr. dravidien)

DRAVIDIÁN ~ánă (~éni, ~éne) m. și f. Persoană de rasă intermediară (între negri și albi) care trăiește în unele regiuni din India, Sri Lanka și Pakistan. [Sil. -di-an] /<fr. dravidien


Definiții din dicționare specializate

Aceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.

DRAVIDIÁN, -Ă adj. (< fr. dravidien): în sintagma limbă dravidiană (v.).

Intrare: dravidian (s.m.)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular dravidian dravidianul
plural dravidieni dravidienii
genitiv-dativ singular dravidian dravidianului
plural dravidieni dravidienilor
vocativ singular
plural