11 definiții pentru contractant (s.m.)

contractánt, ~ă smf, a [At: GHICA, S. 131 /V: (înv) ~te / Pl: ~nți, ~e / E: fr contractant] 1-2 (Persoană) care încheie un contract Și: (înv) contractier, contractuitor.

CONTRACTÁNT, -Ă, contractanți, -te, s. m. și f., adj. (Persoană fizică sau juridică) care încheie un contract, care se angajează prin contract față de cineva. – Din fr. contractant.

CONTRACTÁNT, -Ă, contractanți, -te, s. m. și f., adj. (Persoană fizică sau juridică) care încheie un contract, care se angajează prin contract față de cineva. – Din fr. contractant.

CONTRACTÁNT, -Ă, contractanți, -te, adj. Care încheie un contract, care se angajează prin contract față de altcineva. Contractele colective de muncă se fac in scris și se semnează de către părțile contractante. COD. M. 48. Producătorii contractanți sînt sprijiniți în procurarea de semințe, materiale, îngrășăminte chimice. SCÎNTEIA, 1953, nr. 2655. R.P.R. a încheiat cu țările vecine... o serie de tratate bazate pe respectarea scrupuloasă a suveranității și intereselor fiecărei țări și pe ajutorul reciproc între țările contractante. CONTEMPORANUL, S. II, 1948, nr. 104, 3/3. Poarta refuzînd de a da satisfacțiune cererilor ambasadorilor celor trei puteri contractante... GHICA, S. 131.

contractánt adj. m., s. m., pl. contractánți; adj. f., s. f. contractántă, pl. contractánte

contractánt s. m., adj. m., pl. contractánți; f. sg. contractántă, pl. contractánte

CONTRACTÁNT, -Ă adj., s.m. și f. (Cel) care face, care încheie un contract. [Cf. fr. contractant].

CONTRACTÁNT, -Ă adj., s. m. f. (cel) care încheie un contract. (< fr. contractant)

CONTRACTÁNT ~tă (~ți, ~te) Care participă la un contract; care contractează; contractor. /<fr. contractant

contractant a. care contractează: părțile contractante.

*contractánt, -ă adj. și s. (fr. contractant). Care face un contract, care contractează: părțile contractante, contractanțiĭ. – Pop. contracciŭ.

Intrare: contractant (s.m.)
contractant substantiv masculin
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular contractant contractantul
plural contractanți contractanții
genitiv-dativ singular contractant contractantului
plural contractanți contractanților
vocativ singular
plural