8 definiții pentru clamp

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

CLAMP interj. Cuvânt care imită zgomotul rezultat prin lovirea a două obiecte, la închiderea violentă a unei uși, a unui capac etc. – Onomatopee.

CLAMP interj. Cuvânt care imită zgomotul rezultat prin lovirea a două obiecte, la închiderea violentă a unei uși, a unui capac etc. – Onomatopee.

clamp i [At: ȘEZ. III, 113 / E: fo] Cuvânt care imită zgomotul produs de lovirea a două obiecte (de lemn), închiderea violentă a unei uși, a unui capac etc.

CLAMP interj. (se folosește pentru a reda zgomotul produs de lovirea a două obiecte dure, în special, de închiderea violentă a unei uși sau a unui capac). /Onomat.

clamp și (rar) clanc, interj. care arată huĭetu izbiriĭ unor bețe, închideriĭ uneĭ cărțĭ, unuĭ cĭoc de barză saŭ unuĭ capac de capcană de lemn ș. a.: clamp! și șoarecele s’a prins! – Maĭ rar și clap și clapc. V. clampă, clanț și țac.

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

clamp interj.

Intrare: clamp
clamp interjecție
interjecție (I10)
Surse flexiune: DOR
  • clamp
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

clampinterjecție

  • 1. Cuvânt care imită zgomotul rezultat prin lovirea a două obiecte, la închiderea violentă a unei uși, a unui capac etc. DEX '98 DEX '09
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.