14 definiții pentru bridge

din care

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

BRIDGE, (2) bridge-uri, s. n. 1. Numele unui joc de cărți. 2. Partidă de bridge (1). [Pr.: briğ] – Din fr., engl. bridge.

bridge sn [At: SEBASTIAN, T. 61 / P: brigi / Pl: ~uri / E: eg bridge] 1 Joc de cărți de licitație și levată la care iau parte patru jucători, doi contra doi și la care se folosesc 52 de cărți. 2 Lucrare dentară care constă dintr-o dantură artificială fixă, prinsă de dinții naturali ai pacientului Si: pod, punte.

bridge [bridʒ] s.n. 1 Joc de cărți de licitație și levată la care iau parte patru jucători, doi contra doi, și la care se folosesc 52 de cărți. E ca și cum am fi la o masă de bridge... joci bridge? (SEBAST.). 2 (muz.) Partea centrală a unei teme de jazz. 3 (med.; în stomatologie) Punte. • /<fr., engl. bridge.

BRIDGE s. n. Numele unui joc de cărți. [Pr.: brigi] – Din fr., engl. bridge.

BRIDGE s. n. Numele unui joc de cărți. E ca și cum am fi la o masă de bridge... joci bridge? SEBASTIAN, T. 61. – Pronunțat monosilabic: brigi.

BRIDGE s. n. Numele unui joc de cărți. [Pr.: brigi] – Fr. bridge (<engl.).

BRIDGE s.n. 1. Joc de cărți care se joacă de patru persoane cu 52 de cărți. 2. Fraza centrală a unei teme în muzica de jaz. [Pron. brigi. / < engl., fr. bridge].

BRIDGE [BRIGI] s. n. 1. joc de cărți, între patru persoane, cu 52 de cărți. 2. (jaz) partea centrală a unei teme. (< engl., fr. bridge)

BRIDGE [pr.: brigi] n. Joc de cărți care se joacă în patru (doi contra doi). /<engl., fr. bridge

bridj n. joc în cărți, o varietate de whist (= engl. bridge).

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

bridge (engl.) [pron. briğ] s. n., (partide) pl. bridge-uri

bridge (angl.) [pron. briğ] s. n., art. bridge-ul; (partide) pl. bridge-uri

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

LONDON BRIDGE [lándn bridʒ], unul dintre cele mai vechi poduri rutiere peste Tamisa, din Londra, construit în perioada 1176-1209 și reconstruit în anii 1824-1831 (după planurile lui Jolin Rennie), străjuit de un turn ridicat între 1886 și 1894. Asigura legăturile între străzile Borough High (din cartierul Southwark) și King William (din cartierul medieval City of London). A fost vândut, în 1968, unei companii americane, mutat pe râul Colorado, în Arizona, la intrarea în orășelul Lake Havasu.

RAINBOW BRIDGE NATIONAL MONUMENT [réinbou bridʒ næʃənəl mónjument], unul dintre cele mai mari poduri naturale din lume, situat în V S.U.A., în SE statului Utah, în Rezervația indienilor navajo, lângă granița cu Arizona. Format într-o zonă de platou calcaros, arcul podului are 88 m înălțime, 94 m lungime și 85 m deschidere. Explorat în 1909 de dr. Byron Cummings și W.B. Douglas. Declarat monument național în 1910.

Intrare: bridge
  • pronunție: briğ
substantiv neutru (N24--)
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • bridge
  • bridge-ul
plural
  • bridge-uri
  • bridge-urile
genitiv-dativ singular
  • bridge
  • bridge-ului
plural
  • bridge-uri
  • bridge-urilor
vocativ singular
plural
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

bridge, bridge-urisubstantiv neutru

  • 1. (numai) singular Numele unui joc de cărți. DEX '09 DEX '98 DLRLC DN
    • format_quote E ca și cum am fi la o masă de bridge... joci bridge? SEBASTIAN, T. 61. DLRLC
  • 2. Partidă de bridge. DEX '09
  • 3. Fraza centrală a unei teme în muzica de jaz. DN
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.