5 definiții pentru semistabulație

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

SEMISTABULÁȚIE s. f. Procedeu de creștere și de întreținere a vitelor prin menținerea lor aproape tot timpul în grajd. – Semi- + stabulație.

SEMISTABULÁȚIE s. f. Procedeu de creștere și de întreținere a vitelor prin menținerea lor aproape tot timpul în grajd. – Semi- + stabulație.

semistabulație sf [At: DEX / Pl: ~ii / E: semi- + stabulație] Procedeu de creștere și întreținere a vitelor în cea mai mare parte a timpului în grajd.

SEMISTABULÁȚIE s. f. mod de creștere și de întreținere a vitelor prin menținerea lor aproape tot timpul în grajd. (< semi- + stabulație)

semistabuláție s. f. (zoot.) Procedeu de creștere și întreținere a vitelor prin menținerea lor aproape tot timpul în grajd ◊ „Extinderea sistemului de semistabulație la bovine și la ovine în zonele de câmpie necesită o serie de măsuri.” Sc. 10 VII 64 p. 2 (din semi- + stabulație)

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

semistabuláție s. f. (sil. -ți-e) stabulație

Intrare: semistabulație
substantiv feminin (F135)
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • semistabulație
  • semistabulația
plural
genitiv-dativ singular
  • semistabulații
  • semistabulației
plural
vocativ singular
plural
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

semistabulațiesubstantiv feminin

  • 1. Procedeu de creștere și de întreținere a vitelor prin menținerea lor aproape tot timpul în grajd. DEX '09 DEX '98 MDN '00
etimologie:
  • Semi- + stabulație DEX '09 DEX '98 MDN '00

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.