13 definiții pentru plexiglas

din care

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

PLEXIGLÁS s. n. Masă plastică transparentă și incasabilă, din care se fac diferite obiecte rezistente la șocuri și la trepidații; sticlă organică, stiplex, polimetacrilat. – Din germ. Plexiglas, fr. plexiglas.

plexiglas sn [At: LTR2 / A și: plexiglas / V: (abr) plexi / E: ger Plexiglas, fr plexiglas] Masă plastică transparentă, incasabilă, din care se fac diferite obiecte rezistente la șocuri și la trepidații Si: polimetacrilat, stiplex.

PLEXIGLÁS s. n. Masă plastică transparentă incasabilă, din care se fac diferite obiecte rezistente la șocuri și la trepidații; sticlă organică, stiplex, polimetacrilat. [Acc. și: pléxiglas] – Din germ. Plexiglas, fr. plexiglas.

PLÉXIGLAS s. n. Masă plastică, transparentă, rezistentă, din care se fac diverse obiecte, în special geamuri la vehiculele supuse șocurilor și trepidațiilor.

PLEXIGLÁS s.n. Material plastic, transparent și incasabil, folosit ca înlocuitor al sticlei. [< germ. Plexiglas, cf. fr. plexiglas].

PLÉXIGLAS s. n. material plastic, transparent și incasabil, înlocuitor al sticlei; polimetacrilat, stiplex. (< germ. Plexiglas, fr. plexiglas)

PLÉXIGLAS n. Material plastic transparent, întrebuințat în calitate de sticlă de mare rezistență (la avioane, automobile, în medicină etc.); sticlă organică. /<germ. Plexiglas, fr. plexiglas

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

plexiglas® (desp. -xi-glas) s. n.

Dicționare relaționale

Indică relații între cuvinte (sinonime, antonime).

PLEXIGLÁS s. (CHIM.) stiplex, polimetacrilat de metil, sticlă organică.

PLEXIGLAS s. (CHIM.) polimetacrilat, stiplex, sticlă organică.

Intrare: plexiglas
  • silabație: ple-xi-glas info
substantiv neutru (N29)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • plexiglas
  • plexiglasul
  • plexiglasu‑
plural
genitiv-dativ singular
  • plexiglas
  • plexiglasului
plural
vocativ singular
plural
plexi
prefix (I7-P)
  • plexi
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

plexiglassubstantiv neutru

  • 1. Masă plastică transparentă și incasabilă, din care se fac diferite obiecte rezistente la șocuri și la trepidații; sticlă organică. DEX '09 DLRLC DN
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.