7 definiții pentru ludlow


Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

LÚDLOW s. n. (Tipogr.) Mașină de turnat rânduri, asemănătoare cu linotipul, dar fără claviatură și magazie de matrițe, folosită pentru culegerea de titluri, lucrări de ornament etc. – Din engl. Ludlow.

ludlow sni [At: DEX / E: ger Ludlow] (Tip) Mașină de turnat rânduri, asemănătoare cu linotipul, dar fără claviatură și fără magazie de matrițe, folosită la culegerea de titluri, ornamente grafice etc.

LÚDLOW s. n. (Tipogr.) Mașină de turnat rânduri, asemănătoare cu linotipul, dar fără claviatură și magazie de matrițe, folosită pentru culegerea de titluri, lucrări de ornament etc. – Cuv. fr.

LUDLOW s.n. (Poligr.) Mașină de turnat rânduri, asemănătoare cu linotipul, dar fără claviatură și magazie de matrițe, la care se culeg titluri, lucrări de ornament etc. [< germ. Ludlow – nume comercial].

LÚDLOW s. n. mașină de turnat rânduri, asemănătoare cu linotipul, dar fără claviatură și magazie de matrițe, la care se culeg titluri, lucrări de ornament etc. (< fr. ludlow)


Dicționare morfologice

Se indică corespondența dintre forma de bază a unui cuvânt și flexiunile sale.

lúdlow (germ.) (lu-dlow) s. n., art. lúdlowul

Intrare: ludlow
  • silabație: lu-dlow info
substantiv neutru (N29)
Surse flexiune: DOOM, DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • ludlow
  • ludlowul
  • ludlowu‑
plural
genitiv-dativ singular
  • ludlow
  • ludlowului
plural
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)

ludlow

  • 1. tipografie Mașină de turnat rânduri, asemănătoare cu linotipul, dar fără claviatură și magazie de matrițe, folosită pentru culegerea de titluri, lucrări de ornament etc.
    surse: DEX '09 DEX '98 DN

etimologie: